Βρετανία-Κακοκαιρία: Ένας νεκρός και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες

default image

Πάνω από 100.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σκωτία (Pics + Vid)

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν σήμερα τη Σκωτία, αλλά και πολλές περιοχές της Βρετανίας, προκάλεσαν το θάνατο σε έναν οδηγό φορτηγού και έγιναν αιτία να διακοπούν πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις και να ακυρωθούν πολλές πτήσεις.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 100.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σκωτία, στο βόρειο τμήμα της οποίας πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα.

Related content  

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις σε ορισμένες περιοχές, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας μπορεί να φθάσει στα επίπεδα του 1953 όταν είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες.

Εκτός από τη διακοπή της κίνησης των τραίνων λόγω ζημιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, ματαιώθηκαν και οι πτήσεις από τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο και το Αμπερντίν. Η αστυνομία προειδοποίησε τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους περισσότερους δρόμους της Σκωτίας.

 

Ο οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε όταν το όχημά του έπεσε πάνω σε δυο αυτκίνητα κοντά στο Εδιμβούργο. Τουλάχιστον δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την πτώση δέντρων.

Οι ισχυροί άνεμοι πλήττουν επίσης περιοχές στη νότια Ουαλία και περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται στη συνέχεια να πλήξουν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ολλανδία, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τη βόρεια και βορειοδυτική χώρα. Στη Γερμανία, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα