Βρετανία: Κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού και από εμβολιασμένους

Βρετανία: Κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού και από εμβολιασμένους
Εμβολιασμοί ατόμων (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Πιθανόν να μεταδίδεται ο ιός και μετά τον εμβολιασμό υπογραμμίζει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας

Άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους και θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες περιορισμού, αναφέρει σε άρθρο του στην κυριακάτικη Telegraph ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ.

Όπως αναφέρει το BBC, o Βαν Ταμ υπογραμμίζει πως οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τον αντίκτυπο των εμβολίων στην μετάδοση του ιού, ενώ παράλληλα τονίζει το γεγονός ότι κανένα εμβόλιο “δεν έχει υπάρξει ποτέ” 100% αποτελεσματικό, επομένως δεν υπάρχει εγγυημένη προστασία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι πιθανό να κολλήσει κανείς τον ιό για μία περίοδο δύο με τριών εβδομάδων μετά το εμβόλιο, ενώ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους είναι καλύτερο να περιμένουν τρεις εβδομάδες προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η ανοσολογική απόκριση.

“Ακόμη και μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου, είναι πιθανό να μεταδώσει κανείς την Covid-19 σε κάποιον άλλο και η αλυσίδα της μετάδοσης θα συνεχιστεί”, αναφέρει ο Βαν Ταμ. “Αν δεν προσέχουμε, ακόμη και μετά το εμβόλιο, μπορεί να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε τον ιό, κρατώντας έτσι ψηλά τον αριθμό των κρουσμάτων και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη”, καταλήγει ο καθηγητής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα