Βρετανία: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον – Τα οκτώ ονόματα

Βρετανία: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον – Τα οκτώ ονόματα
Ο Μπόρις Τζόνσον 2022 Matt Dunham/ap

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Πότε θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος

Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη. Στη συνέχεια, θα μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέχρι την Δευτέρα. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών.

Μπλόκο της κυβέρνησης στην πρόταση δυσπιστίας των Εργατικών – Τι ζητά

Η βρετανική κυβέρνηση αξιώνει από το Εργατικό Κόμμα να αλλάξει η διατύπωση της πρότασης δυσπιστίας προκειμένου να αφαιρεθεί η αναφορά στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και να τεθεί στη συνέχεια σε ψηφοφορία.

«Δώσαμε στους Εργατικούς την επιλογή για μια ξεκάθαρη ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Έχουν επιλέξει τα πολιτικά παιχνίδια, ζητώντας ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη παραιτηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη διαδοχή του, δεν θεωρούμε πως πρόκειται για αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού χρόνου», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα