Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Σούνακ

Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Σούνακ
Ρίσι Σούνακ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Τζάστιν Τρυντώ, Τζο Μπάιντεν και Φουμίο Κισίντα στη σύνοδο κορυφής των G7 στην Ιαπωνία. Stefan Rousseau/Pool Photo via AP

Την απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών και των εισαγωγών μετάλλων από τη Ρωσία αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, στη σύνοδο κορυφής των G7 στην Ιαπωνία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, σχεδιάζει να ανακοινώσει την απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών και των εισαγωγών μετάλλων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων χαλκού, αλουμινίου και νικελίου για να στηρίξει την Ουκρανία.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση προειδοποιείται ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν ότι ο κ. Σούνακ και οι άλλοι δυτικοί ηγέτες «δεν θα φύγουν», ενώ παρευρίσκονται στη σύνοδο κορυφής των G7 στην Ιαπωνία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να καταλάβει ότι οι δυτικοί σύμμαχοι είναι «σταθεροί» στην υποστήριξή τους στην αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στην εισβολή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία την Κυριακή, καθώς ο κ. Σουνάκ και οι σύμμαχοι εντείνουν την πίεση στη Ρωσία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων των G7, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν, θα επικεντρωθούν στη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς επιδιώκουν να δείξουν ένα ενιαίο μέτωπο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζει επίσης νέες μεμονωμένες κυρώσεις κατά 86 ατόμων και εταιρειών για να ασκήσει περαιτέρω πίεση στον Ρώσο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του.

Η εξαγωγή διαμαντιών απέφερε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια λίρες στη Ρωσία το 2021, αλλά οι άμεσες εισαγωγές ήταν χαμηλές από πέρυσι που το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις στα κρατικά ανθρακωρυχεία Alrosa.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα