Βρετανία: Ο ηγέτης του UKIP δεν παραιτείται αλλά… χωρίζει μετά τα ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανία: Ο ηγέτης του UKIP δεν παραιτείται αλλά… χωρίζει μετά τα ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ
βιντεο

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια της ερωμένης του, ο αμφιλεγόμενος πολιτικός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αμετανόητος έμοιαζε ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP στη Βρετανία, Χένρι Μπόλτον, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια της φιλενάδας του κατά της μελλοντικής συζύγου του πρίγκιπα Χάρι. Εν μέσω κατακραυγής στο κόμμα του και φωνών που ζητούν την παραίτησή του, ο Μπόλτον αρκέστηκε να δηλώσει ότι… χωρίζει με την 25χρονη νεαρή ύπαρξη που στάθηκε η αφορμή για να διαλυθεί ο γάμος του τα Χριστούγεννα.

Ο Χένρι Μπόλτον ανακοίνωσε κι επίσημα ότι χώρισε από τη “φρέσκια” σχέση του, την μόλις 25 ετών Τζο Μάρνεϊ, μετά τα ρατσιστικά της μηνύματα κατά της αμερικανίδας ηθοποιού και εκλεκτής του πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν Μαρκλ.

Όπως παραδέχθηκε,  η διατήρηση αυτής της σχέσης θα ήταν «αρκετά ασύμβατη» με την ιδιότητά του, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις στελεχών του κόμματος. Κομματική επιτροπή θα συνέλθει στις 21 Ιανουαρίου για να αποφασίσει για το θέμα.

«Δεν υπερασπίζομαι τις δηλώσεις της», εξήγησε ο Χένρι Μπόλτον στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Η Τζο τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της εσωτερικής έρευνας. Ο ρατσισμός καταδικάζεται από τον εσωτερικό μας κανονισμό», είπε.

Το ταμπλόιντ The Mail on Sunday αποκάλυψε χθες σειρά από sms της Τζο Μάρνεϊ προς έναν φίλο της. Στα μηνύματα αυτά, εκείνη που παρουσιάζεται ως ηθοποιός, μοντέλο και μουσική δημοσιογράφος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαΐου, «θα μαγαρίσει την βασιλική οικογένειά μας» με «τον σπόρο της».

«Θα υπάρξει στη συνέχεια ένα μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς», προσθέτει. «Εδώ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική».Πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού ο Χένρι Μπόλτον, 54 ετών, είναι ο τρίτος επικεφαλής του Ukip από την αποχώρηση του ιστορικού του ηγέτη Νάιτζελ Φάρατζ λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 κατά το οποίο αποφασίσθηκε το Brexit. Το Ukip πρωτοστάτησε στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά έκτοτε αναζητά λόγο ύπαρξης.

Ο Τζον Μπόλτον αντιμετώπιζε ήδη εκκλήσεις για παραίτηση από το εσωτερικό του κόμματός του εξαιτίας της σχέσης του με τη Τζο Μάρνεϊ , 25 χρόνια νεότερή του και μέλος του κόμματος, σχέση που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα και ενώ ήταν χωρισμένος από τη σύζυγό του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα