Βρετανία: Περιμένουν κορύφωση νωρίτερα απο ότι είχε προβλεφθεί

Λονδίνο.
Λονδίνο. AP

Η κορύφωση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χάνκοκ, ο οποίος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα βγει σήμερα από την καραντίνα ο πρωθυπουργός Τζόνσον.

Η κορύφωση του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη Βρετανία θα έρθει λίγο νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ.

"Η μοντελοποίηση δείχνει ότι η κορύφωση θα έρθει λίγο νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, τις επόμενες εβδομάδες, αλλά αυτό συναρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πόσοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης", δήλωσε ο Χάνκοκ στον ραδιοσταθμό του BBC.

ADVERTISING

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα σε δηλώσεις που έκανε στο ITV ότι "δεν έχει ιδέα" αν σήμερα τελειώνει η καραντίνα μιας εβδομάδας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ερωτηθείς αν ο Τζόνσον θα βγει σήμερα από την καραντίνα, ο Χάνκοκ απάντησε: "Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά αυτό που πράγματι ξέρω είναι ότι εξακολουθεί να εργάζεται".

"Δεν γνωρίζω σχετικά με την προσωπική ιατρική του κατάσταση. Αυτό που ξέρω είναι ότι εργάζομαι μαζί του καθημερινά σε αυτήν την κρίση", πρόσθεσε μιλώντας στο ITV. "Εργάζεται απίστευτα σκληρά", σημείωσε.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα ότι διεγνώσθη θετικός στον SARS-CoV-2 και ότι θα απομονωνόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
SHARE:

24Media Network