Βρετανία: Πρόστιμο 500 λιρών στον αρχιεπίσκοπο που έστεψε βασιλιά τον Κάρολο

Βρετανία: Πρόστιμο 500 λιρών στον αρχιεπίσκοπο που έστεψε βασιλιά τον Κάρολο
Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι 2023 Andrew Milligan/Pool via AP, File

Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας καταδικάστηκε ο πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι. Το ποσό που πρέπει να πληρώσει.

Στον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 500 λιρών και τρεις βαθμοί ποινής αφού συνελήφθη να τρέχει έχοντας ξεπεράσει το όριο ταχύτητας στο Λονδίνο.

Ο πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έστεψε βασιλιά τον Κάρολο Γ’ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ πιάστηκε να οδηγεί με 25 μίλια/ώρα σε ζώνη που το όριο ταχύτητα ήταν 20 μίλια/ώρα με το Volkswagen Golf του πέρυσι.

Ο 67χρονος κινείτο κατά μήκος του Albert Embankment προς την επίσημη κατοικία του που βρίσκεται στο Lambeth Palace.

Ο ίδιος παραδέχθηκε το αδίκημα εγγράφως και καταδικάστηκε σε ακρόαση ιδιωτικού δικαστηρίου.

Ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα ταχύτητας στις 2 Οκτωβρίου, διώχθηκε μέσω της ενιαίας δικαστικής διαδικασίας – μια μέθοδος που επιτρέπει στα δικαστήρια να χειρίζονται υποθέσεις χωρίς ο κατηγορούμενος να χρειάζεται να πάει σε ακρόαση.

Παραδέχτηκε την ενοχή του διαδικτυακά την Τετάρτη, την ίδια μέρα που εμφανίστηκε στη Βουλή των Λόρδων για να καταδικάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Το Δικαστήριο του Lavender Hill διέταξε τον αρχιεπίσκοπο να πληρώσει πρόστιμο 300 λιρών, επιπλέον χρέωση 120 λιρών για το θύμα και 90 στερλίνες σε νομικά έξοδα, καθώς και να προσθέσει τους βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής του.

Εκπρόσωπος του Lambeth Palace, σύμφωνα με το BBC, είπε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν γνώριζε ότι η υπόθεση θα μπορούσε να φτάσει στο δικαστήριο, αναφέροντας μάλιστα πως προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα και να πληρώσει το πρόστιμο τρεις φορές. Έχει όλα τα έγγραφα για να αποδείξει ότι προσπάθησε να πληρώσει”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα