Βρετανία: Σχεδιάζει την αποστολή τεθωρακισμένων και αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία

Ουκρανοί στρατιώτες
Ουκρανοί στρατιώτες AP

Αμυντική υποστήριξη προς την Ουκρανία ετοιμάζει η Βρετανία. Στρατιώτες της θα αναπτυχθούν σε γειτονική χώρα της Ουκρανίας για τη σχετική εκπαίδευση, σύμφωνα με τους Times.

Η Βρετανία καταρτίζει σχέδια για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Times.”

Οι επιλογές που εξετάζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας συμπεριλαμβάνουν την αποστολή οχημάτων περιπολίας τύπου Mastif ή Jackal, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

ADVERTISING

Από τα οχήματα που θα αποσταλούν θα έχει αφαιρεθεί ο ευαίσθητος εξοπλισμός που φέρουν για τη χρήση τους από τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας, ενώ Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε μία γειτονική χώρα της Ουκρανίας για την πραγματοποίηση της σχετικής εκπαίδευσης, όπως ανέφεραν οι Times, με την εφημερίδα να επικαλείται μία αμυντική πηγή.

Η διάθεση περαιτέρω αμυντικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, όπως αντιαρματικοί και αντιαεροπορικοί πύραυλοι, αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Βρετανία στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network