Βρετανία: Σε καλύτερη κατάσταση ο 45χρονος που δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ

Αστυνομικοί στο Σάλσμπερι
Αστυνομικοί στο Σάλσμπερι AP

Η διευθύντρια νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι ανακοίνωσε ότι ο 45χρονος έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 45χρονος Βρετανός, ο οποίος δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο όπου συνεχίζει να αναρρώνει.

"Η υγεία του Τσάρλι Ρόουλι σημείωσε περαιτέρω πρόοδο στη διάρκεια της νύχτας. Δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λόρνα Γουίλκινσον, η διευθύντρια νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι.

"Η κατάστασή του είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη, αλλά σταθερή...", πρόσθεσε.

"Ο Τσάρλι έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει για να αναρρώσει πλήρως αλλά η πρόοδος που έχουμε δει μέχρι τώρα μας κάνει να αισιοδοξούμε".

Νωρίτερα σήμερα, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ρόουλι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι δηλητηριάστηκε μαζί με την 44χρονη Ντον Στέρτζες, που πέθανε την Κυριακή από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενάντια στο Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του τον Μάρτιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε η Βρετανίδα που είχε δηλητηριαστεί με Ναβιτσόκ

Πανικός στη Βρετανία: Ζευγάρι δηλητηριάστηκε με το ίδιο τοξικό όπως ο Σκριπάλ

Υπό ρωσική παρακολούθηση για χρόνια οι Σκριπάλ, λέει το Λονδίνο

ADVERTISING

SHARE: