Βρετανία: Το μαρούλι νίκησε τη Λιζ Τρας

Βρετανία: Το μαρούλι νίκησε τη Λιζ Τρας

Το μαρούλι της Daily Star γιορτάζει τη μεγαλειώδη νίκη του καθώς κατάφερε να νικήσει τη Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της χώρας στη πιο σύντομη θητεία της ιστορίας της.

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από το αξίωμά της, όντας η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στη βρετανική ιστορία ως τώρα. Δεδομένου πως τις τελευταίες ημέρες η Τρας έβλεπε τη στήριξη στο πρόσωπό της να φθίνει επικίνδυνα, η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Star προχώρησε σε ένα χιουμοριστικό στοίχημα που έγινε viral για προφανείς λόγους.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αγόρασε ένα μαρούλι από ένα σούπερ μάρκετ Tesco, το “διακόσμησε” με μια περούκα ως άλλη Τρας και το έθεσε δίπλα από μια φωτογραφία της πρώην πρωθυπουργού. Το ερώτημα που τέθηκε σε live μετάδοση στο YouTube και στα social media ήταν το εξής: Θα αντέξει η Τρας περισσότερο από το μαρούλι;

Οι συντάκτες της εφημερίδας ανέφεραν μάλιστα πως το μαρούλι μπορεί να παραμείνει φρέσκο για επτά έως δέκα ημέρες μέσα στο ψυγείο, αλλά η κατάσταση αλλάζει επικίνδυνα όταν βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι φορώντας μια περούκα. Παρόλα αυτά, όπως αποδείχθηκε, το ζαρζαβατικό κατάφερε να κερδίσει.

Το challenge της Daily Star ήρθε μετά από άρθρο του Economist ο οποίος σχολίασε στις 11 Οκτωβρίου ότι οι μέρες της Τρας είναι μετρημένες και πως ενδεχομένως, θα άντεχε μόλις μία εβδομάδα ακόμη στην εξουσία. “Δηλαδή περίπου όσο αντέχει ένα μαρούλι σε ένα ράφι”, έγραφε ο Economist χαρακτηριστικά.

Tην περασμένη Τετάρτη ο βρετανικός Τύπος έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης στη βρετανική κυβέρνηση και στο Συντηρητικό Κόμμα μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, από την οποία απείχαν δεκάδες κυβερνητικοί βουλευτές, και μετά την ηχηρή παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπάβερμαν.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Τρας έκανε στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική της η οποία περιελάμβανε την εγκατάλειψη των σχεδίων για μείωση του χαμηλότερου συντελεστή για τον φόρο εισοδήματος από το 20% στο 19% καθώς και για περικοπές στη φορολόγηση των μερισμάτων. Επίσης, αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις στην εργασία εκτός μισθολογίου, τις επιστροφές ΦΠΑ για τους τουρίστες και το πάγωμα των δασμών στα ποτά.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους στη Βουλή, σε ψηφοφορία που έφεραν οι Εργατικοί για την αμφιλεγόμενη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) προκειμένου να εξορύσσεται σχιστολιθικό φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή πειθαρχίας σαν να ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Υπενθυμίζεται πως η Τρας εξελέγη, σε ηλικία 47 ετών, για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον, ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος με 81.326 ψήφους έναντι 60.399 του αντιπάλου της, του Ρίσι Σουνάκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα