Πολιτικός “σεισμός” στη Βρετανία – Παρελθόν και η υπουργός Εσωτερικών

Πολιτικός “σεισμός” στη Βρετανία – Παρελθόν και η υπουργός Εσωτερικών
Σουέλα Μπράβερμαν AP

Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας, έκανε δεκτή η Λιζ Τρας και ένας πολιτικός "εμφύλιος" βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα. Νέος υπουργός ο Γκραντ Σαπς.

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.

Στην επιστολή της προς την Λιζ Τρας, την οποία η παραιτηθείσα υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε μέσω Twitter, η Σουέλα Μπράβερμαν παραδέχεται ότι έστειλε επίσημο έγγραφο μέσω του προσωπικού της e-mail, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας της κυβέρνησης. «Έκανα λάθος, αποδέχομαι την ευθύνη και παραιτούμαι», υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια, η Σουέλα Μπράβερμαν εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», αναφέροντας ειδικότερα την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν -η οποία διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον- λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

Η Λιζ Τρας έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Μπράβερμαν, τονίζοντας ότι το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται σεβαστό.

«Αποδέχομαι την παραίτησή σας και σέβομαι την απόφαση που λάβατε. Είναι σημαντικό να τηρείται ο υπουργικός κώδικας και το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται σεβαστό», αναφέρει η Τρας.

Βρετανία: Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Ο Γκραντ Σαπς είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας στέλνει επίσης ένα μήνυμα ενότητας, αφού ο Γκραντ Σαπς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ο 54χρονος Γκραντ Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα