Βρετανία: Υπουργός κάλεσε τους ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδούς του Μουντιάλ “να δείξουν σεβασμό στο Κατάρ”

Βρετανία: Υπουργός κάλεσε τους ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδούς του Μουντιάλ “να δείξουν σεβασμό στο Κατάρ”
Φίλαθλοι με σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Matthias Schrader / ASSOCIATED PRESS

Αμφιλεγόμενη κρίθηκε η δήλωση βρετανού υπουργού για τους ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδούς του Μουντιάλ, καθώς τους κάλεσε να "δείξουν σεβασμό" στους "πολιτιστικούς κανόνες" του Κατάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, James Cleverly, επικρίθηκε έντονα επειδή κάλεσε τους ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδούς του ποδοσφαίρου “να δείξουν σεβασμό στο Κατάρ”, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του εμιράτου.

Ο ίδιος είπε ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να κάνει “συμβιβασμούς” και να επιτρέψει σε “άτομα που κανονικά θα διώκονταν”, να παρευρεθούν κανονικά στο Μουντιάλ, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ στο παρελθόν για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και πώς θα συμπεριφέρονται στους οπαδούς μας και τους ξένους οπαδούς. Οι διοργανωτές θέλουν οι ποδοσφαιρόφιλοι να είναι ασφαλείς και να διασκεδάζουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς, αφού πρόκειται για μια ισλαμική χώρα με ένα πολύ διαφορετικούς πολιτιστικούς κανόνες από τους δικούς μας», είπε αρχικά.

«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα στους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι να σέβεστε τη διοργανώτρια χώρα. Προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι με λίγη ευελιξία και συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές, μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο», συνέχισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα