Βρετανικό Μουσείο: Μπαράζ παραιτήσεων για το σκάνδαλο των κλεμμένων θησαυρών

Βρετανικό Μουσείο: Μπαράζ παραιτήσεων για το σκάνδαλο των κλεμμένων θησαυρών
Βρετανικό Μουσείο AP Photo/Tim Ireland

Την παραίτηση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου στον απόηχο του σκανδάλου με τους κλεμμένους θησαυρούς ακολούθησε η αποχώρηση και του αναπληρωτή διευθυντή.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Jonathan Williams, στον απόηχο του σκανδάλου κλοπής θησαυρών μεγάλης αξίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του μουσείου, ο Jonathan Williams “συμφώνησε να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα συνήθη καθήκοντά του”.

Αυτό θα συμβεί “μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη εξέταση των κλοπών στο μουσείο”.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά την παραίτηση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου.

Σε δήλωσή του, ο Hartwig Fischer είπε ότι ήταν προφανές πως το μουσείο “δεν αντέδρασε τόσο ολοκληρωμένα όσο θα έπρεπε”όταν ενημερώθηκε για τις κλοπές το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

Πρόκειται για ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα