Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αστυνομική επιχείρηση

default image

Έκρηξη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στις Βρυξέλλες. Ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ, δήλωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Επτά οι συλλήψεις υπόπτων μέχρι τώρα (Pics)

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Σάερμπεκ (Schaerbeek) στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές “εξουδετέρωσαν” έναν άνδρα, πιθανότατα, έναν από τους υπόπτους για το μακελειό στην πόλη. Από το πρωί ήταν σε εφαρμογή μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που διατηρούσε ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Μεζέρ έχει αποκλειστεί και χαράχθηκε περίμετρος ασφαλείας, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP.


Ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ, Μπερνάρ Κλερφέ, δήλωσε στο AFP πως συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια σημαντικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή.

Παράλληλα, βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομική επιχείρηση στο Σκαρμπέκ έγινε μετά την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη χωρίς ωστόσο η αστυνομία να βεβαιώνει η να διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έληξε.

Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε νωρίτερα φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στο Twitter ότι ακούστηκαν δύο δυνατές εκρήξεις από το επίμαχο διαμέρισμα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη. Νωρίτερα, σύμφωνα με την εφημερίδα De Standaard, η αστυνομία είχε συλλάβει έναν άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή.

Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Από τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 316. Πολλοί τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα