Βρυξέλλες: Έκρηξη στο μετρό της πόλης – Εκκενώθηκε σταθμός

Βρυξέλλες: Έκρηξη στο μετρό της πόλης – Εκκενώθηκε σταθμός
Στρατιωτικός στο μετρό των Βρυξελλών λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2016. (Φωτό Αρχείου) AP

Αναστάτωση στον σταθμό του μετρό Μπρισέλ-Μιντί όταν ένας εκκωφαντικός ήχος που έμοιαζε με έκρηξη οδήγησε τις αρχές στην εκκένωση του χώρου

Ένας εκκωφαντικός ήχος που έμοιαζε με έκρηξη, προκάλεσε αναστάτωση στο μετρό των Βρυξελλών και συγκεκριμένα στο σταθμό Μπρισέλ-Μιντί (Bruxelles – Midi), ο οποίος και εκκενώθηκε από τις αρχές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 17.15 τοπική ώρα με τους πολίτες να καταβάλλονται από πανικό καθώς εκκενώνουν τους χώρους του σταθμού. Η αστυνομία έχει λάβει οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Φαίνεται πως του πρώτου εκκωφαντικού ήχου ακολούθησε και ένας δεύτερος που προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση. Στο σημείο έσπευσαν εκτός από τους άνδρες της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Στο βίντεο της βελγικής Le Soir ακούγεται από τα μεγάφωνα η αναστολή δρομολογίων του μετρό:

Δύο ζώνες του σταθμού παραμένουν αποκλεισμένες στους επιβάτες, αν και η κυκλοφορία των γραμμών του μετρό αποκαταστάθηκε. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό προκάλεσε ένταση, καθώς ξύπνησε μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση πριν από δύο χρόνια στο αεροδρόμιο, αλλά και στο σταθμό Βρυξελλών.

Το πρωί της 22ας Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: δύο βόμβες εξερράγησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ, και μια τρίτη στο σταθμό του μετρό Maalbeek, στο κέντρο της πόλης.

Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και οι τρεις δράστες ενώ άλλοι 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.[1] Οι δράστες των επιθέσεων ανήκαν σε μια ομάδα τρομοκρατών που είχε εμπλοκή και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα