Βρυξέλλες: Στους 28 ανέρχονται τα θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Βρυξέλλες: Στους 28 ανέρχονται τα θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Νεότερος απολογισμός των βελγικών αρχών κάνει λόγο για 28 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες

Οι επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες στοίχησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές, οι οποίες εξήγησαν πως ο προηγούμενος απολογισμός των 31 νεκρών συμπεριελάμβανε και τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

"Υπάρχουν 28 θύματα και τρεις καμικάζι, ο θάνατος των οποίων έχει πιστοποιηθεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του βελγικού κέντρου διαχείρισης κρίσης, Μπενουά Ραμακέρ.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό στις Βρυξέλλες, πως οι νεκροί ανέρχονταν στους 31. Ο αριθμός αυτός συμπεριελάμβανε και τους τρεις καμικάζι (δύο στο αεροδρόμιο και ένας στο μετρό), τα πτώματα των οποίων δεν είχαν αναγνωριστεί τότε.

Μεταξύ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί 24 πρόσωπα, εκ των οποίων 14 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και δέκα στο σταθμό του Μετρό Μαλμπεκ που βρίσκεται κοντά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τους 24 νεκρούς που ταυτοποιήθηκαν, οι 13 είναι Βέλγοι και οι έντεκα υπήκοοι οχτώ διαφορετικών χωρών.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσης, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 340 (από 19 διαφορετικές υπηκοότητες εκτός των Βέλγων υπηκόων) εκ των οποίων 101 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

"Δυστυχώς ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που βρίσκονται στην εντατική", σημείωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Αλγερινός που πλαστογράφησε τα έγγραφα των δραστών της επίθεσης στις Βρυξέλλες

Τι κάνει τα παιδιά της Δύσης τρομοκράτες;

Συνελήφθη ο τρίτος δράστης των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Παραδοχή-σοκ της Κομισιόν: Ναι, η ISIS μπορεί να κάνει άμεσα κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό

SHARE: