Ξανά στην Κούβα για θεραπεία ο Τσάβες

Ξανά στην Κούβα για θεραπεία ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην Κούβα για να υποβληθεί εκ νέου σε χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες τον έχει αναγκάσει να ελαττώσει τους ρυθμούς της πολιτικής δραστηριότητάς του εν όψει της προσπάθειάς του να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2012.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα τον Ιούλιο για την αφαίρεση ενός όγκου, είπε τηλεφωνικά στην δημόσια τηλεόραση πως θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην Κούβα αύριο Κυριακή και θα αρχίσει τον δεύτερο κύκλο της χημειοθεραπείας κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους.

"Η εξέλιξή μου συνεχίζει να είναι θετική. Οι πρόσφατες εξετάσεις το δείχνουν αυτό. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι ακόμα η καλύτερη", είπε ο 57χρονος σοσιαλιστής πολιτικός.

Ο Τσάβες πρόσθεσε ότι το ταξίδι του στην Κούβα θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Την 16η Ιουλίου, ο Τσάβες μετέβη στην Κούβα όπου υποβλήθηκε σε αντινεοπλασματική αγωγή και φιλοξενήθηκε από τον προσωπικό του φίλο και πολιτικό του μέντορα, τον πρώην ηγέτη της χώρας Φιδέλ Κάστρο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο ότι θέτει την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο κυβερνώντας ενόσω αναρρώνει, αλλά ο Τσάβες απορρίπτει τις επικρίσεις αυτές.

"Πέρα από τις κραυγές και τα ουρλιαχτά όσων καλούν να γίνει πραξικόπημα, απελπισμένοι, ο λαός υποστηρίζει την απόφασή μου να συνεχίσω τη θεραπεία", είπε ο Τσάβες.

Δεν έχει γίνει ως σήμερα επίσημα γνωστό από τι είδους καρκίνο πάσχει ο Τσάβες.

Η βουλή πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί σήμερα προκειμένου να δώσει την άδεια στον αρχηγό του κράτους να απουσιάσει από τη χώρα για πέντε ημέρες και πλέον, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας.

SHARE:

24Media Network