Χάρι και Μέγκαν απαίτησαν τις φωτογραφίες της καταδίωξης – Στην αντεπίθεση το πρακτορείο

Χάρι και Μέγκαν απαίτησαν τις φωτογραφίες της καταδίωξης – Στην αντεπίθεση το πρακτορείο
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ AP Photo/Seth Wenig, File

Τις φωτογραφίες της παρολίγον "καταστροφικής" καταδίωξης απαίτησαν ο Χάρι και η Μέγκαν. Ωστόσο, η απάντηση του πρακτορείου μόνο θετική δεν ήταν.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε το αμερικανικό πρακτορείο Backgrid στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι απαίτησαν να τους δώσουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι παπαράτσι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Ωστόσο, το πρακτορείο ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη (18/05) ότι όχι μόνο απέρριψε το αίτημα, το οποίο δέχθηκε από τη νομική ομάδα του ζυεγαριού, αλλά τόνισε επίσης πως το “βασιλικό προνόμιο” που έχουν στη Βρετανία δεν ισχύει στις ΗΠΑ.

«Απαιτούμε το Backgrid να μας δώσει αμέσως τα αντίγραφα όλων των φωτογραφιών και βίντεο που έβγαλαν οι φωτογράφοι, αφού το ζευγάρι αποχώρησε από την εκδήλωση», ανέφερε η σχετική επιστολή, σύμφωνα με τα όσα είπαν από το Backgrid στο BBC.

Και το πριγκιπικό ζεύγος έλαβε την εξής απάντηση: «Στην Αμερική, όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, το υλικό ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Τρίτες πλευρές δεν μπορούν απλά να απαιτήσουν να τους δοθεί, όπως ίσως κάνουν οι βασιλιάδες».

«Ίσως να πρέπει να καθίσετε με τους πελάτες σας και να τους ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες για το βασιλικό προνόμιο να απαιτείς οι πολίτες να παραδώσουν τα υπάρχοντά τους στο στέμμα απορρίφθηκε από αυτή τη χώρα πριν από πολύ καιρό. Στεκόμαστε δίπλα στους ιδρυτές μας», επεσήμανε ακόμη το Backgrid στους δικηγόρους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα