Σφαγή χωρίς τέλος στη Συρία

Σφαγή χωρίς τέλος στη Συρία

Πάνω από 7.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης. Κλίντον: "Εγκληματίας πολέμου ο Άσαντ" (vid)

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για πολιτικά θέματα Αμερικανός Λιν Πάσκοου, δήλωσε σήμερα ότι "πολύ περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι" έχουν σκοτωθεί στη Συρία, από τότε που ξεκίνησε η 11μηνη καταστολή των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

με αυτή τη δήλωση αυξάνονται οι προηγούμενες εκτιμήσεις κατά τουλάχιστον 2.000.

"Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι ο απολογισμός των νεκρών πλέον συχνά ξεπερνά τους 100 άμαχους την ημέρα, περιλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών", είπε ο Πάσκο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Το σύνολο όσων έχουν σκοτωθεί ως τώρα είναι πολύ πάνω από 7.500 ανθρώπους".

Νωρίτερα, μιλώντας στη Γερουσία των ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είπε πως μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι "εγκληματίας πολέμου", αλλά, συμπλήρωσε αμέσως μετά, η χρήση αυτών των "χαρακτηρισμών" περιορίζει τις "επιλογές που υπάρχουν ώστε να πείθονται ηγέτες να αποχωρούν από την εξουσία".

Εν ολίγοις, από όσο γίνεται αντιληπτό, το μήνυμα είναι πως δεν σκοπεύουν να επέμβουν στρατιωτικά ούτε να ζητήσουν τέτοια επέμβαση.

Σε επεισόδια την Τρίτη στη Συρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι, σύμφωνα με όσα είπαν ακτιβιστές.

Η Χομς βομβαρδίστηκε για 25 συναπτή ημέρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τον ακτιβιστή Όμαρ Χόμσι, βρέθηκαν 64 πτώματα κοντά σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού.

Κατά τον ίδιο, επρόκειτο για τις σορούς ανθρώπων που προσπαθούσαν να φύγουν από την συνοικία Μπάμπα Αμρ το σαββατοκύριακο.

Στην επαρχία Χάμα οι αρχές σκότωσαν 32 ανθρώπους σε έφοδό τους στο χωριό Χαλφάγια, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, τρεις άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία.

Την Δευτέρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 135 σε Χομς και Ιντλίμπ, πάντα σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

SHARE:

24Media Network