Χιλή: Παραίτηση του υπουργού Υγείας την ώρα που ο κορονοϊός “θερίζει”

Χιλή: Παραίτηση του υπουργού Υγείας την ώρα που ο κορονοϊός “θερίζει”
Εικόνα από νοσοκομείο του Σαντιάγο στη Χιλη εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Παρά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας Σαντιάγο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, ο κορονοϊός είναι σε πλήρη εξάπλωση.

Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Χάιμε Μάναλις παραιτήθηκε το Σάββατο (13/06), την ώρα που η επιδημία κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξάπλωση στη χώρα παρά τα μέρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας Σαντιάγο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέρα «ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του» τον υπουργό Υγείας, έπειτα από μία εβδομάδα πολεμικής για την αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Χιλή κατέγραψε την Παρασκευή (12/06) τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό με 222 νέους θανάτους και 6.754 νέα κρούσματα.

«Η κατάσταση στην χώρα μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, κυρίως στην μητροπολιτική περιφέρεια» του Σαντιάγο, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από την έναρξη της επιδημίας στις 3 Μαρτίου , η Χιλή έχει καταγράψει συνολικά 167.355 και 3.101 θανάτους.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στην χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, παρά την επιβολή καραντίνας στα 7 εκατομμύρια των κατοίκων της περιφέρειας του Σαντιάγο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν από χθες στις πόλεις Βαλπαραΐσο και Βίνα ντε Μαρ, καθώς και σε άλλες μικρότερες πόλεις της Χιλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα