Χονγκ Κονγκ: Έφοδος αστυνομίας σε σπίτι εξόριστου ακτιβιστή

Χονγκ Κονγκ: Έφοδος αστυνομίας σε σπίτι εξόριστου ακτιβιστή
Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ Getty Images

Στο σπίτι του Νέιθαν Λο, που ήταν εξόριστος στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε έφοδο η αστυνομία του Χονγκ Κονγ, έπειτα από επικύρηξη δική του και άλλων εφτά ακτιβιστών.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έκανα έφοδο στο σπίτι της οικογενείας του Νέιθαν Λο, ενός σημαντικού ακτιβιστή που μάχεται υπέρ της δημοκρατίας, ο οποίος ήταν εξόριστος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς του και ένας από τους αδελφούς του οδηγήθηκαν για ανάκριση, σύμφωνα με το BBC.

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες μετά την επικύρηξη 8 ακτιβιστών ύψους 1 εκ. δολλαρίων HK, για τη σύλληψη τη δική του και άλλων εφτά.

Ο Λο κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, όπου και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Οι οκτώ ακτιβιστές που στοχοποιήθηκαν κατηγορούνται για συνεννόηση με ξένες δυνάμεις – ένα έγκλημα που μπορεί να επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το αδίκημα εντάσσεται στον νόμο ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος επιβλήθηκε πριν από τρία χρόνια, μετά από εκτεταμένες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, δήλωσε σήμερα (11/7) ότι οι έρευνες εναντίον των ακτιβιστών θα ενταθούν, καθώς οι αρχές της περιοχής επιδιώκουν “να τους καταδιώξουν μέχρι τέλους”.

“Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους καταδιώξουμε Θα καταδιώξουμε και τις παρασκηνιακές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν και ίσως και τους ελέγχουν. Όπως έχω πει, θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως «αρουραίους στους δρόμους» και να τους αποφεύγουμε”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα