Χούθι: Απειλούν με κλιμάκωση αν δε σταματήσει η επίθεση στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Αντάρτες των Χούθι
Αντάρτες των Χούθι AP Photo

Νέες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία προαναγγέλλει ο ηγέτης των Χούθι, αν δεν μπει ένα τέλος στην ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα.

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, δήλωσε σήμερα ότι το σιιτικό κίνημα «θα κλιμακώσει περαιτέρω» τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία αν η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα δεν σταματήσει.

Οι Χούθι που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν εξαπολύουν από τα μέσα Νοεμβρίου επιθέσεις σε εμπορικά πλοία με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, στη Μέση Ανατολή βρίσκεται ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο των προσπαθειών να κηρυχθεί ανακωχή στον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς, που οδεύει στον πέμπτο μήνα.

Ο Μπλίνκεν ξεκίνησε χθες Δευτέρα (5/2) στη Σαουδική Αραβία την πέμπτη περιοδεία του στην περιοχή μετά το ξέσπασμα του πολέμου και σήμερα (6/2) αναμένεται στην Αίγυπτο και στο Κατάρ, δυο χώρες που διαδραματίζουν μαζί με τις ΗΠΑ μεσολαβητικό ρόλο, προτού πάει στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα