Ξύλο σε δημοσιογράφο σε ζωντανή μετάδοση στην Καταλονία

Ξύλο σε δημοσιογράφο σε ζωντανή μετάδοση στην Καταλονία

Η διαδήλωση των υποστηρικτών της Καταλονίας σημαδεύτηκε από ξυλοδαρμό δημοσιογράφου ο οποίος έγινε σε... ζωντανή μετάδοση.

Θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού έπεσε την Παρασκευή το πρωί Καταλανός δημοσιογράφος που κάλυπτε τις διαμαρτυρίες Καταλανών έξω από το χώρο που επρόκειτο να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο Σάκε Μινούεσα, του δικτύου Intereconomia αρχικά δέχθηκε λεκτικούς προπηλακισμούς από μεμονωμένους διαδηλωτές οι οποίοι τον κάλεσα να αποχωρήσει από το σημείο την ώρα που μάλιστα ήταν στον τηλεοπτικό αέρα.

Εντούτοις, αφού ο δημοσιογράφος προτίμησε να παραμείνει στο σημείο και να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, ένας πιο θερμόαιμος τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε άγρια στο πρόσωπο.

Ο Μινουέσα άρχισε να αιμορραγεί στη μύτη και χρειάστηκε τη βοήθεια περαστικών έτσι ώστε να συνέλθει και να συνεχίσει να μεταδίδει πληροφορίες. Οταν είπε στους διαδηλωτές, εμείς θέλουμε μόνο να ενημερώσουμε, εκείνοι του απάντησαν ότι “έρχεστε μόνο και μόνο για να προκαλέσετε”.

Το περιστατικό, το οποίο καταδίκασε άμεσα η Ενωση Καταλανών δημοσιογράφων, έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο επικεφαλής του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο.

Στην ανάρτησή του, η οποία συνοδευόταν από το video του προπηλακισμού του δημοσιογράφου, ο Κασάδο έγραψε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα το διάλογο με τους Καταλανούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα