Υεμένη: Πέντε νεκροί και 91 τραυματίες σε αναζωπύρωση της βίας στην πόλη Τάιζ

Από παλιότερο στιγμιότυπο στην Υεμένη
Από παλιότερο στιγμιότυπο στην Υεμένη AP

Η βία στην Υεμένη είναι ξανά παρούσα, αυτή τη φορά στην πόλη Τάιζ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι σε μάχες πολιτοφυλακών.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 91 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε τοπικές πολιτοφυλακές στην Τάιζ, την Tρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, ανακοίνωσε η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Οι MSF ανακοίνωσαν στο Twitter ότι "σφοδρές μάχες" μαίνονται ξανά από τις 19 Απριλίου στην Τάιζ, την πόλη στη νοτιοδυτική Υεμένη, την οποία πολιορκούν οι αντάρτες Χούτι.

Στην πόλη αυτή προκαλούνται συχνά εντάσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και των ανταρτών Χούτι για τον έλεγχο ορισμένων συνοικιών της.

ADVERTISING

Στις πολιτοφυλακές αυτές μετέχουν και ισλαμιστές μαχητές. "Οι (ιατρικές) εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν οι MSF δέχθηκαν 91 τραυματίες και κατέγραψαν 5 θανάτους που συνδέονταν άμεσα με τις μάχες", διευκρίνισαν οι MSF.

Ο πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται κυρίως ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν ευρείες περιοχές και κυρίως την πρωτεύουσα Σαναά.

Ωστόσο, η σύγκρουση αυτή έχει ευνοήσει μια αναζωπύρωση των δραστηριοτήτων τζιχαντιστικών οργανώσεων και την ανάδυση τοπικών πολιτοφυλακών, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network