Yeni Safak: Νεκρός ένας από τους ύποπτους για τη δολοφονία Κασόγκι

Yeni Safak: Νεκρός ένας από τους ύποπτους για τη δολοφονία Κασόγκι

Νεκρός σε τροχαίο ο Μεσάλ Σάαντ Αλμποστάνι, ένας από τους 15 βασικούς υπόπτους για τη δολοφονία του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου

Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους 15 βασικούς υπόπτους για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση θα εξελιχθεί σε ένα θρίλερ μακράς διαρκείας.

Την είδηση του θανάτου του 31χρονου Μεσάλ Σάαντ Αλμποστάνι (Mishal Saad al-Bostani) σε τροχαίο δυστύχημα στο Ριάντ, δημοσιεύει το μεσημέρι της Πέμπτης η Yeni Safak. Ο Αλμποστάνι είχε τον βαθμό του Υποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

Στελέχη του τουρκικού εγκληματολογικού στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης AP

 

Για την ώρα δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία διερευνώνται. Η χρονική συγκυρία πάντως είναι παραπάνω από “ύποπτη” μιας και γίνεται την ώρα που οι έρευνες για την εξαφάνιση του Κασόγκι είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχει και διπλωματική κλιμάκωση ανάμεσα σε πολλά κράτη και τις ΗΠΑ που κατηγορούνται για απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών, υπέρ του Ριάντ.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Yeni Safak, υπάρχει έντονη φημολογία ότι το δυστύχημα ήταν σκηνοθετημένο.

Ο Κασόγκι διέμενε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και ήταν γνωστός για την επικριτική του στάση εναντίον της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν. Το θύμα, ο Μεσάλ Σάαντ Αλμποστάνι αφίχθη υπό άκρα μυστικότητα στην Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους 14 πράκτορες, με δύο ιδιωτικά τζετ, λίγο πριν την εξαφάνιση στις 2 Οκτωβρίου και αποχώρησαν μια μέρα μετά. Το βράδυ της δολοφονίας είχε διαμείνει στο Wyndham Grand Hotel. Από τότε δεν υπήρχαν πληροφορίες για το που βρισκόταν.

Ο τουρκικός Τύπος, επικαλούμενος ηχητικές καταγραφές, δημοσίευσε χθες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε και δολοφονήθηκε εντός του σαουδαραβικού προξενείου την ημέρα της εξαφάνισής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα