Υπέρ του Brexit το 80% των Βρετανών εκατομμυριούχων

Υπέρ του Brexit το 80% των Βρετανών εκατομμυριούχων

Οι κροίσοι της Βρετανίας εκτιμούν ότι το Brexit θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση

Η πλειονότητα των εκατομμυριούχων στη Βρετανία δηλώνει πιο αισιόδοξη ως προς τα κέρδη που θα αποκομίσει μετά το Brexit σε σχέση με την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian και διενήργησε η UBS Wealth Management UK σε δείγμα 400 Βρετανών με περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, διαπιστώθηκε ότι το 78% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι το Brexit θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι κατά μέσον όρο εμφανίζονται πιο θετικοί ως προς την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ε.Ε., με το 83% εκείνων που η ηλικία τους κυμαίνεται από 18 ως 34 να τάσσονται υπέρ του Brexit σε σχέση με το 70% των ερωτηθέντων ηλικίας 35 με 44.

ADVERTISING

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου με τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της μελλοντικής σχέσης της χώρας με την Ε.Ε. να αναμένονται διετείς.

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις εκτός Ευρώπης και ότι θα οικοδομήσει μια "παγκόσμια" Βρετανία.

(Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Toυσκ: Στις 29 Απριλίου η σύνοδος των Ευρωπαίων για το Brexit

Ξεκινά η διαδικασία του Brexit

Περιοδείες της Μέι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit

SHARE:

24Media Network