Υπό προϋποθέσεις βοήθεια στην Ευρώπη

Υπό προϋποθέσεις βοήθεια στην Ευρώπη

Διαβάστε τους όρους που θέτουν αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν οικονομικά την ευρωζώνη. Τι δήλωσε στη G20 Ο Βραζιλιάνο ΥΠΟΙΚ

Συγκεκριμένους όρους θέτουν οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες προκειμένου να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, τόνισε ο βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών, Γκίντο Μαντέγκα κατά τη διάσκεψη των G20 στο Μεξικό.

"Οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες θα δώσουν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η κρίση μόνον εάν η Ευρώπη διαθέσει πόρους για τη δημιουργία Τείχους προστασίας", τόνισε.

Επίσης, ο βραζιλιάνος ΥΠΟΙΚ διαμήνυσε ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες πρέπει να αποκτήσουν ενίσχυση της ποσόστωσης για την εκπροσώπησή τους στο ΔΝΤ όπως προβλέπεται στις προτάσεις του 2010 για διοικητικές αλλαγές στο Ταμείο.

"Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν υπαναχωρήσει από τις θέσεις τους στο θέμα αυτό", δήλωσε.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ο Γκίντο Μαντέγκα απάντησε και στον απερχόμενο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ που επισήμανε ότι ο νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας καλό είναι να είναι Αμερικανός.

Όπως ανέφερε, η εκλογή του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν θα πρέπει να βασίζεται στην εθνικότητα του υποψήφιου.

SHARE:

24Media Network