Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Γερμανίας οι διαπραγματεύσεις

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Γερμανίας οι διαπραγματεύσεις

Το Βερολίνο θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

Το Βερολίνο θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα. Αναμένει μάλιστα, ότι θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσαν νωρίτερα σήμερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

"Η Καγκελάριος τόνισε χθες (στην συνέντευξή της στο ARD), ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Η Βουλή των Ελλήνων ήδη ψήφισε τα πρώτα προαπαιτούμενα και αναμένουμε να ψηφίσει περαιτέρω μέτρα την Τετάρτη.

Πάνω σε αυτό επικεντρώνει την προσοχή της η κυβέρνηση - περιμένουμε βεβαίως και δύσκολες διαπραγματεύσεις - ώστε να τηρηθεί αυτός ο σαφής οδικός χάρτης", δήλωσε η κυρία Βιρτς, ενώ ο Μάρτιν Γιέγκερ σημείωσε ότι το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης-γέφυρας. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έναρξη ή την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, καθώς, όπως είπε, αυτές διεξάγονται από τους τρεις Θεσμούς. "Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα παρακολουθούμε την διαδικασία πολύ πολύ προσεκτικά", πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στην πρόταση περί "προσωρινού Grexit", η Κριστιάνε Βιρτς υπενθύμισε σε ποιο πλαίσιο έγιναν οι δηλώσεις και παρέπεμψε στην διευκρίνιση της Καγκελαρίου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. "Τώρα κοιτάζουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης", τόνισε.

SHARE:

24Media Network