Υποχρεωτική κοινωνική εργασία για τους πρόσφυγες, ζητάει ο Κουρτς

Υποχρεωτική κοινωνική εργασία για τους πρόσφυγες, ζητάει ο Κουρτς

"Δεν γίνεται να κάθονται απλά απαθείς στο πάρκο ή στο σπίτι", δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης

Υποχρεωτική κοινωνική εργασία των προσφύγων, προτείνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil, ο Κουρτς δηλώνει χαρακτηριστικά: "Οι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο και οι οποίοι δεν έχουν καμία πιθανότητα στην αγορά εργασίας, να προσφέρουν υποχρεωτικά κοινωνική εργασία. Δεν γίνεται απλά να κάθονται απαθείς στο πάρκο ή στο σπίτι". Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο το 1/3 όσων αιτούνται άσυλο θα έχει δουλειά μετά από πέντε χρόνια.

Ο Αυστριακός υπουργός τονίζει, επίσης, ότι η χώρα του πρέπει να λάβει επειγόντως αντίμετρα για το μεταναστευτικό ζήτημα. "Είμαστε η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών στην ΕΕ" υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι βλέπει μια αυξανόμενη "σύγκρουση" μεταξύ του κράτους πρόνοιας και του μεταναστευτικού.

"Αν είσαι σε μια χώρα όπου οι μετανάστες δικαιούνται παροχές από την πρώτη μέρα, θα πρέπει να ελέγξεις αυστηρά τη μετανάστευση, επιτρέποντας μόνο σε άτομα με εξειδίκευση την είσοδο και αποτρέποντας, όσο είναι δυνατόν, την μετανάστευση της φτώχειας. Αν είσαι μια χώρα με περιορισμένο κοινωνικό σύστημα για τους μετανάστες, τότε θα είσαι πιο εύκολο να είναι ανοιχτή".

Ο Κουρτς δήλωσε, ακόμη, ότι το ανώτερο όριο των 37.500 αιτούντων άσυλο για τη τρέχουσα χρονιά, είναι υπερβολικό υψηλό. "Αποφασίστηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή πέρσι υπήρχαν 90.000 αιτούντες άσυλο. Τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε πάντα έναν αριθμό μεταξύ 10.000 και 15.000 αιτούντων άσυλο και αναμφισβήτητα ακόμα και αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος".

Για το ότι το Λαϊκό κόμμα, στο οποίο ανήκει και το οποίο είναι ιδιαίτερα σκληρό στα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω από το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, κατά τον Κουρτς "οφείλεται κυρίως στη γενικότερη δυσαρέσκεια για το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης". 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network