Υπόθεση Έπσταϊν: “Αθώα” δηλώνει η συνεργάτιδά του

Υπόθεση Έπσταϊν: “Αθώα” δηλώνει η συνεργάτιδά του
Η Γκισλέιν Μάξγουελ Twitter @wpbf_terri

Η Γκιλέιν Μάξγουελ, η οποία αντιμετωπίζει έως και 35 χρόνια στην φυλακή, δηλώνει "αθώα", ενώ την ίδια στιγμή οι εισαγγελείς αμφισβητούν το αίτημά της για εγγύηση

Η Γκιλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφος και για πολλά χρόνια συνεργάτιδα του νεκρού σήμερα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι παρέσυρε ανήλικα κορίτσια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά ο φίλος της και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, όπως γράφει η Guardian.

Η Μάξγουελ φορούσε μια καφετιά εμφανίστηκε στο δικαστήριο αναστατωμένη και πολύ διαφορετική από τη λαμπερή εικόνα που έβγαζε κάποτε..

Η Μάξγουελ, 58 ετών, συνελήφθη στις 2 Ιουλίου στο κτήμα της στο Bradford, New Hampshire. Η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες, σκοπεύει να τις αντικρούσει και δικαιούται να της αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας.

Μάξγουελ είχε παλαιότερα αρνηθεί κάθε εμπλοκή ή γνώση σχετικά με τις υποθέσεις με τις οποίες σχετιζόταν ο πρώην σύντροφος και συνεργάτης της.

Ο Έπσταϊν άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν στη φυλακή και καθώς περίμενε να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Γκιλέιν Μάξγουελ “βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλλε στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Τζέφρι Έπσταϊν”. Σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να “δελέαζε” τις ανήλικες κοπέλες να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως ΠαλμΜπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Παρθένες Νήσους.

Στο αίτημα που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι λόγω της κράτησής της στη φυλακή διατρέχει κίνδυνο να προσβληθεί από την COVID-19. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, επικαλούμενη το λευκό ποινικό μητρώο της αλλά και το γεγονός ότι παρέμεινε στις ΗΠΑ μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν, ενώ θα μπορούσε να είχε διαφύγει.

Η Μάξγουελ, η οποία αντιμετωπίζει έως και 35 χρόνια στην φυλακή, δηλώνει “αθώα”, ενώ την ίδια στιγμή οι εισαγγελείς αμφισβητούν το αίτημά της για εγγύηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα