Υπόθεση Επστάιν: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο ατζέντης Ζαν Λυκ Μπρουνέλ – Κατηγορείτο ότι του προωθούσε ανήλικες

Υπόθεση Επστάιν: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο ατζέντης Ζαν Λυκ Μπρουνέλ – Κατηγορείτο ότι του προωθούσε ανήλικες
US ATTORNEY'S OFFICE

Ο Γάλλος ατζέντης και φίλος του Επστάιν, Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή. Κατηγορείτο για βιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ότι προμήθευε τον γνωστό χρηματιστή με ανήλικα μοντέλα.

Απαγχονισμένος στο κελί του βρέθηκε το Σάββατο (19/02) ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, πρώην κυνηγός ταλέντων, επικεφαλής γαλλικού πρακτορείου μοντέλων και φίλος του Τζέφρι Επστάιν.

Η γαλλική εισαγγελία ανέφερε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, αλλά οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν την αυτοκτονία.

Ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ κατηγορείτο για βιασμούς και για προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον Έπσταϊν.

Εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή λίγο μετά τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν τον Αύγουστο του 2019. Ο Έπσταϊν απαγχονίστηκε, επίσης, στο κελί της φυλακής ενώ περίμενε τη δίκη.

Συγκεκριμένα, ο Μπρουνέλ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2020 στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Ντακάρ στη Σενεγάλη, όπου είπε στην αστυνομία ότι πήγαινε διακοπές.

Βρισκόταν ήδη υπό έρευνα μετά από καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενώ τον περασμένο Ιούλιο τέθηκε υπό δεύτερη έρευνα για βιασμό ανηλίκου.

Ο Γάλλος ατζέντης τέθηκε, επίσης, υπό έρευνα για εμπορία ανήλικων κοριτσιών προς σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ είχε προφυλακιστεί στο La Santé στο Παρίσι.

Αρκετά κορυφαία μοντέλα είχαν εμφανιστεί για να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό και η γαλλική αστυνομία φέρεται να είχε πάρει συνέντευξη από εκατοντάδες πιθανούς μάρτυρες.

Ο Μπρουνέλ είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ή οποιαδήποτε ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες.

Πώς συνδέθηκε με τον Επστάιν

Ο Μπρούνελ γνώρισε την σύντροφο του χρηματιστή, Γκισλέιν Μάξγουελ, τη δεκαετία του 1980 και εκείνη του είχε συστήσει τον Επστάιν.

Το 2015, η Βιρτζίνια Τζιούφρε, αφού άσκησε αστική υπόθεση εναντίον του πρίγκιπα Άντριου, κατηγόρησε τον Μπρούνελ ότι προμήθευε κορίτσια στον Επστάιν. Είπε ότι ο Αμερικανός χρηματιστής της είχε καυχηθεί ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερα από 1.000 «από τα κορίτσια του Μπρούνελ».

Ο Μπρούνελ είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά είχε διαταχθεί να επιστρέψει στη φυλακή μετά από λίγες ημέρες για να περιμένει τη δίκη.

Η Μάξγουελ, 59 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή στις ΗΠΑ, έχοντας καταδικαστεί για σεξουαλική διακίνηση.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο θάνατος του Μπρουνέλ θα έδινε τέλος στη νομική υπόθεση, εκτός κι αν τεθούν υπό έρευνα άλλοι ύποπτοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα