Υπόθεση Φέργκιουσον: Προς αθώωση ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν

Υπόθεση Φέργκιουσον: Προς αθώωση ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν

Συγχωροχάρτι στον αστυνομικό που σκότωσε τον αφροαμερικανό στο Φέργκιουσον

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρόκειται προχωρήσει στο κλείσιμο της έρευνας στην υπόθεση θανάτου ενός άοπλου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι από αστυνομικό και να απαλλάξει το όργανο της τάξης από οποιεσδήποτε κατηγορίες, αναφέρει σε άρθρο της που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα στο άρθρο της επικαλείται σχόλια αστυνομικών που δήλωσαν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εργάζονταν πάνω σε ένα νομικό υπόμνημα, στο οποίο γίνεται εισήγηση να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διεξήγαγε το FBI. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το άρθρο των Times.

Ο Ουίλσον πυροβόλησε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο αστυνομικός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι ένιωσε ότι απειλείται η ζωή του από τον νεαρό. Ο Μπράουν δεν είχε στην κατοχή του οποιουδήποτε είδους όπλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φέργκιουσον
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία αφροαμερικανού: Μήνυση στον εισαγγελέα που έβγαλε λάδι τον αστυνομικό

SHARE:

24Media Network