Υπόθεση Μαντλίν: Τα κορίτσια που έχουν ισχυριστεί ότι είναι η αγνοούμενη

Υπόθεση Μαντλίν: Τα κορίτσια που έχουν ισχυριστεί ότι είναι η αγνοούμενη
Οι γονείς της μικρής Μαντλίν σε συνέντευξη Τύπου για την εξαφάνιση της 4χρονης κόρης τους, τον Ιούνιο του 2007 ASSOCIATED PRESS

Η υπόθεση της μικρής Μαντλίν, του κοριτσιού που αγνοείται από το 2007 και η εξαφάνισή της παραμένει ακόμα και σήμερα άλυτο μυστήριο, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα όταν μία 22χρονη Πολωνή ισχυρίστηκε ότι είναι εκείνη. Όμως δεν είναι η μόνη.

Περισσότερα από 15 χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν 3 Μαΐου 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.

Από τότε, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες θεωρίες, διαφορετικοί ύποπτοι έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών, ωστόσο δεν ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση σε μία μυστηριώδη υπόθεση εξαφάνισης που φαίνεται να μην λύνεται ποτέ.

Μνήμες από την υπόθεση όμως ξύπνησαν πριν λίγα 24ωρα όταν μια 22χρονη γυναίκα από την Πολωνία, ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις με βάση τις οποίες είναι η Μαντλίν ΜακΚάν. Η Τζούλια Βέντελ, όπως ονομάζεται, κατέληξε σε αυτή τη θεωρία αφού η οικογένειά της άρχισε να αρνείται να της δώσει πληροφορίες για το παρελθόν της, καθώς και να της αρνείται το πιστοποιητικό γέννησής της, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι έχει το ίδιο ελάττωμα στο μάτι της που είχε η μικρή Μαντλίν και μοιάζει με τους γονείς της, τον Γκάρι και την Κέιτ.

Όλα αυτά τα χρόνια, η έρευνα για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν δεν έχει δώσει απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στην πορτογαλική τουριστική πόλη. Πώς είναι δυνατόν ένα 3χρονο κοριτσάκι να εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και με τους γονείς του σε απόσταση 50 μέτρων;

Η Τζούλια, η οποία είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Julia Faustyna και Julia Wandt, όμως δεν είναι η μόνη που όλα αυτά τα χρόνια έχει ισχυριστεί πως είναι η Μαντλίν, όπως αναφέρει το lavanguardia.com.

Χάριετ Μπρουκς, φοιτήτρια από το Μάντσεστερ

Πριν από σχεδόν έξι χρόνια, το 2017, μια φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ονόματι Χάριετ Μπρουκς (Harriet Brookes) ισχυρίστηκε ότι είχε την ίδια καφέ κηλίδα στην ίριδά της με τη Μαντλίν και την ίδια ελιά στον δεξιό μηρό της. Η υπόθεση της Χάριετ ήρθε στο φως γιατί μοιράστηκε την ανησυχία της με μια φίλη της, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο Twitter.

Παιδιά, δεν πιστεύω συνήθως σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι είμαι η Μαντλίν ΜακΚάν. Είμαι η Μαντλίν ΜακΚάν και δεν ξέρω τι να κάνω με τον εαυτό μου“, είχε πει η Μπρουκς.

Η θεωρία γρήγορα κατέρρευσε καθώς η Χάριετ φοιτούσε στο κολέγιο, ενώ η Μαντλίν ήταν μόλις 14 ετών εκείνη την εποχή. Τελικά, η κοπέλα ομολόγησε ότι όλα ήταν ένα αστείο που είχε πάει πολύ μακριά.

Μάντι: Η TikToker με τη φοβερή ομοιότητα

Όταν η Μαντλίν επρόκειτο να κλείσει τα 18, εμφανίστηκε ένα άλλο κορίτσι που ισχυριζόταν ότι ήταν το κορίτσι που είχε χαθεί το 2007. Ο λόγος για τη Μάντι (Maddie), μια 21χρονη tik toker που άρχισε να συγκρίνει διάφορες φωτογραφίες της με τη Madeleine ως παιδί.

Παρά το γεγονός ότι σύντομα παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για αστείο, πολλοί από τους followers της ζήτησαν να κάνει τεστ DNA, αφού η ομοιότητα και των δύο κοριτσιών ήταν πραγματικά εκπληκτική.

Embla Jauhojärvi: Η Σουηδή που ζούσε στους δρόμους της Ρώμης

Το πρώτο κορίτσι που ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μαντλίν ήταν μία νεαρή Σουηδή που ονομαζόταν Embla Jauhorjärvi.

Το κορίτσι ζούσε στους δρόμους της Ρώμης και ισχυριζόταν ότι ήταν Βρετανίδα, με τα μέσα ενημέρωσης τότε να δημοσιεύσουν φωτογραφίες της Embla και την υπόθεση να λαμβάνει τότε μεγάλη έκταση.

Λόγω της όλης ταραχής και του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ άρχισαν να επαναλαμβάνουν την πιθανότητα ότι η Μαντλίν βρισκόταν στην ιταλική πόλη, ο πατέρας της Embla διέψευσε την είδηση, λέγοντας ότι η κόρη του είχε σύνδρομο Άσπεργκερ και ότι είχε τραπεί σε φυγή. Ένα άλλο γεγονός που “διέψευσε” τη Σουηδή ήταν η ηλικία της, καθώς ήταν 21 ετών την εποχή που η Μαντλίν έπρεπε να είναι 13 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα