Υπόθεση Σκριπάλ:Το Παρίσι θα ανακοινώσει μέτρα τις προσεχείς μέρες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν καταδίκασε την επίθεση κατά του Σκριπάλ και προανήγγειλε τη λήψη μέτρων χωρίς να καθιστά σαφές αν αυτά θα απευθύνονται στη Ρωσία

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών τα μέτρα που θα λάβει το Παρίσι στην υπόθεση της επίθεσης με χημικό όπλο κατά του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα στην Αγγλία, τη στιγμή που όλα παραπέμπουν στο ότι η Ρωσία «είναι υπεύθυνη» για την ενέργεια αυτή.

«Καταδικάζω με την μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτήν την απαράδεκτη επίθεση», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας. «Ολα οδηγούν στην πεποίθηση ότι η ευθύνη μπορεί να αποδοθεί στη Ρωσία και αυτό το επιβεβαιώνει το έργο που γίνεται από τις βρετανικές υπηρεσίες και είναι εις γνώσιν των γαλλικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.

«Θα ανακοινώσω εντός των προσεχών ημερών τα μέτρα που σκεφτόμαστε να λάβουμε», είπε διευκρινίζοντας ότι θα συνομιλήσει αύριο με την Αγγελα Μέρκελ, την οποία θα υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν διευκρίνισε εάν τα μέτρα αυτά θα στρέφονται κατά της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε συνομιλία με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

«Από την αρχή της εβδομάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνει διαρκώς τη Γαλλία για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες έρευνας και για τα στοιχεία που δείχνουν την ευθύνη της Ρωσίας στην επίθεση. Η Γαλλία συμμερίζεται τη διαπίστωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση και εκφράζει και πάλι την αλληλεγγύη της απέναντί στη σύμμαχό της», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Μακρόν και Μέι συμφώνησαν για τη σημασία της ευρωπαϊκής και της ατλαντικής ενότητας ως προς την απάντηση στο συμβάν «και θα παραμείνουν σε στενή επαφή τις προσεχείς ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαβρόφ: Βέβαιη η απέλαση βρετανών διπλωματών

Κοινό μέτωπο ΗΠΑ-Βρετανίας: Η Ρωσία αψηφά τους διεθνείς κανόνες

Κυρώσεις εναντίον Ρωσικών οργανισμών και Ρώσων πολιτών επιβάλλει ο Τραμπ

SHARE: