Ζαχάροβα: "Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να είναι κυρίαρχη στα εδάφη της"

Μαρία Ζαχάροβα
Μαρία Ζαχάροβα AP

Για χαμένες ευκαιρίες της Ουκρανίας να υπάρχει εντός των συνόρων της, κυρίαρχη και ανεξάρτητη, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Όσο πιο γρήγορα το Κίεβο συνειδητοποιήσει το αναπόφευκτο μιας “ειρηνικής λύσης στα θέματα αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας” και τη μετατροπή της σε ουδέτερο κράτος, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη (24/03) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

“Η μεγάλη ευκαιρία για την ύπαρξη της Ουκρανίας εντός των συνόρων της, μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, έχει ήδη χαθεί. Αυτή η ευκαιρία τους δόθηκε για άλλη μια φορά το 2014 και το 2015. Όλα τα κανάλια χρησιμοποιήθηκαν για να εξηγηθεί ότι απλώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το κράτος της Ουκρανίας από τη λήψη των κατάλληλων μέτρων στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Μινσκ. Διαφορετικά, η χώρα θα καταρρεύσει, κάτι που βλέπουμε τώρα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου”, είπε η Ζαχάροβα.

ADVERTISING

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες για τις συνέπειες του εθνικισμού και της καταπίεσης των Ρώσων.

“Όλες οι σχετικές προειδοποιήσεις έχουν γίνει και θα γίνουν από εμάς προς τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών. Κάνουμε δημόσιες δηλώσεις με προειδοποίηση για τους κινδύνους τέτοιων γεγονότων και την ανάπτυξή τους εάν αυτός ο εθνικισμός συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη”, τόνισε η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network