Ζεεχόφερ: Καμία συμφωνία με την Ελλάδα για ελεύθερη μετακίνηση

Ζεεχόφερ: Καμία συμφωνία με την Ελλάδα για ελεύθερη μετακίνηση
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ AP

"Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια πρόβλεψη για τους ταξιδιώτες από Ελλάδα", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας

Η είσοδος στη Γερμανία εξακολουθεί να απαγορεύεται για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βερολίνο, αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

“Δεν έχει προβλεφθεί κάτι ιδιαίτερο. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής συμφωνία”, απάντησε, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια σχετική συμφωνία με την Ελλάδα. Σχετικά με την Ιταλία και την Ισπανία, που επίσης αποτελούν σημαντικούς προορισμούς Γερμανών τουριστών, ο κ. Ζέεχοφερ τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να επιτραπεί η είσοδος ταξιδιωτών από αυτές τις χώρες στη Γερμανία.

Τα σύνορα παραμένουν κλειστά – πλην εξαιρέσεων

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά σύνορα παραμένουν κλειστά ως τις 15 Ιουνίου με ορισμένες εξαιρέσεις.

Παρατείνεται, δηλαδή, η απόφαση που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου για είσοδο στη Γερμανία αποκλειστικά για επαγγελματικούς ή πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Εξαίρεση από αυτό τον κανόνα αποτελούσαν ως τώρα οι γειτονικές χώρες Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Πολωνία, ενώ σε αυτές, από το Σαββατοκυριάκο, προστίθεται και το Λουξεμβούργο.

Η πλήρης κατάργηση των διασυνοριακών ελέγχων συζητείται και με την κυβέρνηση της Δανίας , η οποία όμως, ως χώρα διέλευσης, θέλει πρώτα να συνεννοηθεί και με τα άλλα σκανδιναβικά κράτη.

Με τους ομολόγους του από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία ο κ. Ζεεχόφερ συμφώνησε επί της αρχής ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 15 Ιουνίου. Από το Σάββατο δεν θα πραγματοποιούνται όμως πλέον συστηματικοί αλλά μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα