Ζελένσκι: “Η απώλεια του Μπαχμούτ θα μπορούσε να οδηγήσει στη γενική ήττα της Ουκρανίας”

Ζελένσκι: “Η απώλεια του Μπαχμούτ θα μπορούσε να οδηγήσει στη γενική ήττα της Ουκρανίας”
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η απώλεια του Μπαχμούτ θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενική ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Όσα είπε για το ηθικό των Ουκρανών.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η απώλεια του Μπαχμούτ θα ήταν πολιτική ήττα για το Κίεβο και θα επηρεάσει το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενική ήττα της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση.

«Η απώλεια του Μπαχμούτ δεν θα σημαίνει μόνο πολιτική ήττα, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στη γενική μας ήττα. Τότε, θα υπάρξει πίεση τόσο από τον λαό, όσο και από τη διεθνή κοινότητα, για συμβιβασμό με τη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του στο «Associated Press» ο ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβεί γιατί οι Ουκρανοί θα είναι κουρασμένοι και οποιαδήποτε ήττα σε αυτό το στάδιο της μάχης θα μπορούσε να υπονομεύσει το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων.

«Για εμάς, αυτό είναι περισσότερο μια πολιτική παρά μια τακτική ήττα», είπε, πίνοντας τσάι στο τρένο των «Κρατικών Σιδηροδρόμων».

«Η κοινωνία μας θα αισθάνεται κουρασμένη. Η κοινωνία μας θα με ενθαρρύνει να συμβιβαστώ μαζί τους (τη Ρωσία)», είπε ο Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι δεν έχει αισθανθεί ακόμη τέτοια πίεση.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι τα σχόλια του Ζελένσκι ήταν μια παραδοχή ότι η απώλεια της μάχης για το Μπαχμούτ «θα ήταν περισσότερο μια δαπανηρή πολιτική ήττα, παρά μια τακτική».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι γνωρίζει ότι όλη η επιτυχία της χώρας του οφείλεται στη διεθνή στρατιωτική υποστήριξη, ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι ανησυχεί ότι η αλλαγή των πολιτικών δυνάμεων στην Ουάσιγκτον μπορεί να επηρεάσει τον πόλεμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν πραγματικά ότι αν σταματήσουν να μας βοηθούν, δεν θα κερδίσουμε», είπε, μεταδίδει το πρακτορείο RT.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα