Ζελένσκι κατά Κίσινγκερ: “Νόμιζε ότι μιλούσε στο Μόναχο του ’38 κι όχι στο Νταβός”

Ζελένσκι κατά Κίσινγκερ: “Νόμιζε ότι μιλούσε στο Μόναχο του ’38 κι όχι στο Νταβός”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Με αιχμές απάντησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Χένρι Κίσινγκερ, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία, με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου. "Νόμιζε ότι μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός".

Σκληρή κριτική κατά του Χένρι Κίσινγκερ, αλλά και των New York Times, για τις προτάσεις περί εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία, με σκοπό να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, άσκησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο τελευταίο του νυχτερινό μήνυμα, ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε ουσιαστικά τον Κίσινγκερ ότι μιλάει σαν να βρίσκεται τουλάχιστον 80 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα, όπως είπε, το 1938″.

“Φαίνεται ότι το ημερολόγιο του κ. Κίσινγκερ δεν είναι το 2022, αλλά το 1938”, δήλωσε αρχικά ο Ζελένσκι, συγκρίνοντας την πρότασή του Κίσινγκερ με τη συμφωνία που παραχώρησε μέρος της Τσεχοσλοβακίας στη ναζιστική Γερμανία.

“Νόμιζε ότι μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός. Παρεμπιπτόντως στο πραγματικό 1938 όταν η οικογένειά του διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία, ο Κίσινγκερ ήταν 15 ετών και γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε και κανείς δεν τον άκουσε τότε να λέει πως θα έπρεπε να προσαρμοστούν όλοι στους Ναζί και να μην πολεμήσουν”, συνέχισε.

Αναφορικά με την επίθεση στους New York Times, η συντακτική επιτροπή των οποίων χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις ελπίδες για την ανάκτηση των εδαφών που έχασε τον έλεγχό τους η Ουκρανία πριν από τον Φεβρουάριο, ο Ζελένσκι απάντησε τα εξής: “Επώδυνες εδαφικές αποφάσεις που θα απαιτήσει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Πίσω από αυτές τις αναλύσεις των μεγάλων γεωπολιτικών μυαλών που συμβουλεύουν την Ουκρανία να δώσει εδάφη δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για το πώς το αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, εκείνοι που ζουν στις περιοχές που εκείνοι προτείνουν να παραχωρηθούν.

Ουσιαστικά δεν προτείνουν ειρήνη, αλλά την ανταλλαγή εδαφών για την οπτασία της ειρήνης. Θα έπρεπε να θυμούνται πως οι αξίες δεν είναι απλά μια λέξη“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα