Ζόραν Ζάεφ: “Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro 2020. Το θέσαμε ήδη στην Ομοσπονδία”

Ζόραν Ζάεφ: “Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro 2020. Το θέσαμε ήδη στην Ομοσπονδία”
Ο Zoran Zaev 2021 Boris Grdanoski/AP Photo

Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκαθαρίζει με δήλωσή του πως το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στο Euro 2020 θα λυθεί άμεσα

Με γραπτή δήλωσή του στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020.

Αφορμή για τον σάλο που έχει ξεσπάσει αποτελεί το σηματάκι με τα αρχικά FFM (σ.σ. τα αρχικά των λέξεων- Football Federation of Macedonia) που βρίσκονται στη φανέλα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να αναφέρει στη δήλωσή του:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα. Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα. Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα