Λευτέρης Πετρούνιας: Στην Ελλάδα ο χρυσός ολυμπιονίκης

Λευτέρης Πετρούνιας: Στην Ελλάδα ο χρυσός ολυμπιονίκης
Άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια, Ολυμπιανική στους κρίκους στους Αγλωνες του Ρίο την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο αθλητής της γυμναστικής που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των κρίκων επέστρεψε στην Αθήνα. Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν ομοσπονδία, κοντινά του πρόσωπα και απλοί πολίτες (vid)

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό μετάλλιο, το οποίο και κατέκτησε ανήμερα του 15αυγουστου στο αγώνισμα των κρίκων με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αθλητής που άγγιξε σχεδόν το τέλειο στο πρόγραμμά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το Ρίο της Βραζιλίας, κατάφερε να “υποχρεώσεις του διοργανωτές να παίξουν τον Εθνικό μας Ύμνο και λίγο από συρτάκι. Μαζί του από το Ρίο, επέστρεψαν οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας πόλο που κατέκτησε την έκτη θέση στο ολυμπιακό τουρνουά. Στην ίδια πτήση ταξίδεψαν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης και της ρυθμικής γυμναστικής.

Άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια, Ολυμπιανική στους κρίκους στους Αγλωνες του Ρίο την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

 

Πλήθος κόσμου στο χώρο της υποδοχής του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ χειροκρότησε τον ολυμπιονίκη, ενώ τα φλας δεν σταμάτησαν να αστράφτουν όσο ο Λευτέρης Πετρούνιας προέτεινε το χρυσό μετάλλιο. Μαζί του φυσικά και η μητέρα του Σοφία, η οποία ταξίδεψε μαζί του στη Βραζιλία και ήταν εκεί τη βραδιά του συγκλονιστικού τελικού.

Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου είναι και οι θερμές ευχές του κόσμου που έχω λάβει όλο αυτό το διάστημα

“Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου είναι και οι θερμές ευχές του κόσμου που έχω λάβει όλο αυτό το διάστημα” δήλωσε βγαίνοντας από το χώρο παραλαβής των αποσκευών. “Είμαι πολύ ευτυχισμένος” είπε αφού τα πράγματα και για εκείνον και για τον προπονητή του, τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελε.  “Θα ήθελα να πω, πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε πρώτα αποτύχαμε. Αν δεν αποτύχεις δεν θα πετύχεις ποτέ. Και αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα κερδίσεις ποτέ” συμπλήρωσε.

Άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια, Ολυμπιανική στους κρίκους στους Αγλωνες του Ρίο την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

 

Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να είναι σαν το ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση

“Υπό άλλες συνθήκες σε μια τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει ένα, με δύο βήματα. Δεν ξέρω τι έγινε, όμως κόλλησα στο έδαφος” είπε για την υποδειγματική προσγείωση που όπως είπε του έδωσε και την βαθμολογία του νικητή. “Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να είναι σαν το ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση” είπε για το όνειρό του να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με τη γυμναστική. “Ξέρω ότι δεν θα το φτάσουμε, αλλά φτάσαμε αρκετά κοντά”.

Αν τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρνουμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, με λίγη περισσότερη σημασία στον ελληνικό αθλητισμό θα κάνουμε θαύματα

“Δεδομένης της κατάστασης η πολιτεία κάνει ότι μπορεί. Σίγουρα θέλουμε περισσότερη στήριξη. Αν τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρνουμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, με λίγη περισσότερη σημασία στον ελληνικό αθλητισμό θα κάνουμε θαύματα” είπε και δεν παρέλειψε να τονίσει: “Δεν θεωρώ τυχαίο πως τα τρία χρυσά μετάλλια, είναι και τα τρία παιδιά της Stoiximan. Μάλλον κάτι κάνουν καλά αυτοί οι άνθρωποι”.

Η επιθυμία του γυρισμού… 

Ο Έλληνας αθλητής ανυπομονούσε να επιστρέψει στη χώρα μας, κάτι που εξέφρασε και με ένα post στη σελίδα του στο facebook, την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του από το Ρίο της Βραζιλίας.

Στο δρόμο του Δημοσθένη Ταμπάκου, ο Λευτέρης Πετρούνιας, έδωσε τη γενναία «μάχη» του τελικού των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική στο Ρίο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα κατέκτησε τελευταία φορά μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική δώδεκα χρόνια πριν και συγκεκριμένα, το 2004 με τον Ταμπάκο να φτάνει τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο ίδιο ακριβώς αγώνισμα, ο 26χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, στο πλευρό του οποίο βρέθηκε η stoiximan, απέδειξε περίτρανα πως “τα αγαθά κόποις κτώνται” και πως το να φτάσεις στην κορυφή είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς και σκληρής εξάσκησης.

Από τη συλλογή του το μόνο μετάλλιο που έλειπε ήταν το ολυμπιακό που ωστόσο, μόλις κατέκτησε. Εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο αποτέλεσαν οι δύο Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Χάο Γιόου, καθώς και ο Βραζιλιάνος κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι. Ο Λευτέρης Πετρούνιας όμως, απέδειξε ότι έχει μάθει να νικάει όλα τα εμπόδια!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα