ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Η Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη (20 Μαρτίου 1954) είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και πολιτικός. Πρωτοεκλέχτηκε με το ΚΚΕ στη Α΄Αθήνας το 2000. Επανεκλέχτηκε το 2004, 2007, το 2009, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Εκλέχθηκε εκ νέου τον Ιούλιο του 2019. Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος των επιτροπών της Βουλής Θεσμών και Διαφάνειας, Εξωτερικών και Αμυνας καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαικής Ένωσης. Εργάσθηκε τα τελευταία 35 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. το 1997 ίδρυσε το περιοδικό NEMECIS.Εχει εκλεγεί μέλος διαφόρων Συνδικαλιστικών Δημοσιογραφικών οργάνων. Έχει βραβευθεί από πολλούς συλλόγους και οργανώσεις για την κοινωνική και αντιρατσιστική της δράση. Είναι μέλος της ΕΕΔΥΕ. Βιβλία της 'ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ', 'ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ', ' ΡΟΥΑΝΤΑ'.

Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή: Υπάρχει σιωπηρή συνενοχή που μετρήθηκε σε 450.000

Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή: Σιωπηρή συνενοχή που μετρήθηκε σε 450.000 ψήφους

Η βουλευτής του ΚΚΕ που είχε υπάρξει από τα πρώτα θύματα της Χρυσής Αυγής σε κοινή θέα, μιλάει για την συνενοχή των ψηφοφόρων αλλά και κάποιων βουλευτών, που δεν πήγαν καν στη δίκη να στηρίξουν

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη

Λαχτάρα για τη Λιάνα Κανέλλη: Άρπαξε φωτιά εν κινήσει ο κινητήρας του αυτοκινήτου της

Οι πυροσβέστες εντόπισαν ένα πανί στη μηχανή. Όπως φέρεται να είπε η βουλευτής, είχε πάει το αυτοκίνητό στο συνεργείο, όπου θα μπορούσαν να το έχουν ξεχάσει, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά με τη θερμότητα.

Δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2014, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη το 2012 σε τηλεοπτικό στούντιο.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Κανέλλη: Το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει γραβάτα

Τι δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, για τη δικαστική απόφαση απαλλαγής του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι, για τη στάση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους (Vids)

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κανέλλη: Ακίνητος και βολικός ο Παυλόπουλος. Δεν έχουν όλοι τα κότσια να σηκωθούν

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και το περιστατικό με το χαστούκι του Ηλία Κασσιδιάρη

Κανέλλη στο NEWS 247: Μας τα 'παν κι άλλοι τα αντιδεξιά κάλαντα κι ύστερα πήγαν κι έγλειφαν εκεί που έφτυναν

Κανέλλη στο NEWS 247: Μας τα 'παν κι άλλοι τα αντιδεξιά κάλαντα κι ύστερα πήγαν κι έγλειφαν εκεί που έφτυναν

Οι αγεφύρωτες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφος στο ΚΚΕ. Τα χιλιοειπωμένα αντιδεξιά κάλαντα και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από το πολιτικό σύστημα. Διαβάστε τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στο NEWS 247