6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς.

Δεν έχει σημασία αν έχεις διάθεση να σηκωθεί από τον καναπέ. Δεν παίζει ρόλο αν μόλις ξεκίνησε μία κουραστική εβδομάδα στη δουλειά.

Το μόνο που μετράει είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να σου αποδείξουν ότι μπορείς να περάσεις καλά και μακριά από τη συντροφιά των επίπλων του σπιτιού σου. Των ντουβαριών κοινώς. Επιτέλους, σταμάτα να μιζεριάζεις και να γκρινιάζεις και βγες έξω σε μία πόλη που σου φωνάζει να το κάνεις.

Δευτέρα 26/02 με Μίμη Πλέσσα και Γιώργο Θεοφάνους

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δύο μεγάλοι συνθέτες ενώνουν τους δρόμους τους μουσικά στο Θέατρο Παλλάς για δύο μόνο παραστάσεις. Σε μία σπάνια μουσική συνύπαρξη, Μίμης Πλέσσας και Γιώργος Θεοφάνους μοιράζονται επί σκηνής τις μεγάλες επιτυχίες τους και κάνουν τη Δευτέρα (και την Τρίτη, που είναι η δεύτερη και τελευταία παράσταση) να ξεκινήσει όσο πιο νοσταλγικά και διασκεδαστικά γίνεται.

Τους δύο μεγάλους συνθέτες θα πλαισιώνουν μια υπέροχη ορχήστρα με μαέστρο τον Ντίνο Γιωργούντζο και μια ομάδα ταλαντούχων τραγουδιστών,  η οποία θα ερμηνεύσει με τη φρεσκάδα των φωνών της,  τραγούδια επιτυχίες τους. Ο επί 20 χρόνια μόνιμος συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, Σπύρος Κλείσσας με την Δήμητρα Σταθοπούλου θα βρίσκεται στα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης με την Βάλια Σωμαράκη στα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους. Μαζί τους στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Στέλιος Διονυσίου και η Φωτεινή Δάρρα.

Στο Θέατρο Παλλάς στις 21.00.

Τρίτη 27/02  πάμε σινεμά

‘Η Μορφή του Νερού’ του παραμυθένιου Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (του ‘Orphan’ και του ‘Λαβύρινθου του Πάνα’) μέχρι τώρα έχει 13 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ της Δευτέρας που μας έρχεται και στο Imdb έχει φτάσει τα 7,8 στα 10 αστεράκια του. Μία ιδιαίτερη ιστορία αγάπης εκτυλίσσεται μέσα από μία μαγική σκηνοθεσία και μερικές δυνατές ερμηνείες.

Όσκαρ έρχονται, δεν μπορεί να μην έχεις δει τουλάχιστον τις ταινίες φαβορί. Κρίμα δηλαδή. Ειδικά με τις φετινές υποψηφιότητες. 

Ρωμαίος και Ιουλιέττα την Τετάρτη 28/02

 

Πέντε πράξεις. Μία όπερα. Εκατομμύρια κόσμου που την έχουν αγαπήσει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ‘Ο Ρωμαίος και Ιουλιέττα’ του Σαρλ Γκουνό θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό σε μουσική σύνθεση του μοναδικού Λουκά Καρυτινού και σε σκηνοθεσία του ιδιαίτερου Νίκου Μαστοράκη. Για έξι μόνο παραστάσεις.

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 19.30.

Πέμπτη 1/03 πάμε θέατρο τέχνης

 

Οι ‘Δούλες’ του Ζαν Ζενέ, ένα από τα έργα που έχουν ξεχωρίσει από το γαλλικό θέατρο ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Υπογείου, 50 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του σε ελληνικό κοινό σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Δημήτρη Χατζημάρκου με τις Ρένη Πιττάκη, Μαρίνα Γεωργίου και Εκάλη Σώκου στους τρεις ρόλους. Σήμερα, η Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Μαριάννα Κάλμπαρη είναι αυτές που ανεβαίνουν στη σκηνή και μοιράζονται με το κοινό την ιστορία των υπηρετριών που θέλουν να εξοντώσουν την λατρεμένη και απόλυτα μισητή κυρία τους. Σε σκηνοθεσία και μετάφρασή της Μαριάννας Κάλμπαρη (στη σκηνοθεσία συνεργάστηκε και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου)

Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στις 21.15.

Την Παρασκευή 2/03 κάνουμε WooWoo στην Πατριάρχου Ιωακείμ

 

Το καινούριο απόκτημα της Πατριάρχου Ιωακείμ πέρα από πολύ δυνατή ασιατική κουζίνα έχει να προσφέρει και ένα εντελώς εναλλακτικό και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πρόγραμμα διασκέδασης. Στις 22.30 ο περφόρμερ ανεβαίνει στα decks του Dj και ξεκινά ένα session διασκευών και όχι μόνο από Frank Sinatra μέχρι Britney Spears που θα σε κάνει να ξεχάσεις τη δύσκολη εβδομάδα που μόλις πέρασε.

WooWoo, Πατριάρχου Ιωακείμ 43.

Πυρετός το Σαββατόβραδο 3/03 με καλτ βραδιά στο Κύτταρο

 

Καλτίλα αλέρτ: Κώστας Μπίγαλης, Μαντώ και Δάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν το απόλυτο πρόγραμμα για ένα πάρτι με θεματική (τι άλλο;) τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90. Βάλε την πιο καλή σου διάθεση, φούσκωσε και λίγο τα μαλλιά και ξεκίνα για το Κύτταρο. https://www.kyttarolive.gr/

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00

Η Κυριακή 4/03 θα περάσει με ένα χειροκρότημα στην Αγριόπαπια του Θεάτρου Πορεία

 

Το Θέατρο της Κυριακής μπορεί να αποτελεί ραδιοφωνική παράδοση, ωστόσο είναι συνάμα και μία συνήθεια που μας αρέσει να ακολουθούμε. Η Αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου είναι μία επιλογή που ίσως θεωρηθεί βαριά (αν και, εντάξει, Ίψεν και ελαφρύς;), ωστόσο οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι τέτοιες ώστε να αξίζουν το χειροκρότημά σου. Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Κότσιφας, Λένα Δροσάκη, Σίσσυ Τουμάση, Άννα Μάσχα και Αντίνοος Αλμπάνης συνθέτουν ένα δυνατό καστ συντελεστών που θέλεις να τους παρακολουθήσεις να βυθίζονται στους ιψενικούς προβληματισμούς.

Στο Θέατρο Πορεία στις 20.00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα