Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023: Η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων της μπύρας επιστρέφει

Διαβάζεται σε 3'
Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023: Η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων της μπύρας επιστρέφει
PEXELS

Γεύσεις απ’ όλη τη χώρα και από πολλούς παραγωγούς – Κλείστε άμεσα θέση για το διήμερο 30/9 & 1/10/23

Εάν αγαπάς την μπύρα, τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Κι αυτό, διότι τα Ζυθοποιεία- Μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, δίνουν την ευκαιρία σε όλους να επισκεφτούν δωρεάν ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», μια ενέργεια η οποία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το 2018 και επαναλήφθηκε το 2019 και το 2022, αποτελούν πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και των Μελών της.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζυθοποιεία, να γνωρίσουν τα μυστικά, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του ζύθου, καθώς και να ενημερωθούν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Μην ξεχνάμε δε, και την γνωριμία με τις αγνές πρώτες ύλες, οι οποίες «απογειώνουν» τη γευστική εμπειρία. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

PEXELS

Τα ζυθοποιεία που συμμετέχουν φέτος είναι τα παρακάτω :

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Ελιξη Μικροζυθοποιία
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Siris Craft Brewery

PEXELS

Κάθε ζυθοποιείο ξεχωριστά θα παρέχει ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, η οποία θα διανθίζεται με την ιστορία της κάθε μπύρας, τη γνωριμία με τους ζυθοποιούς, αλλά και ένα ταξίδι γεύσεων σε γνωστές και λιγότερο γνωστές ετικέτες της αγοράς. Δεν θα λείψει, μάλιστα, η φρέσκια μπύρα, η οποία θα βγαίνει απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν καθ’ όλη την διάρκεια του διήμερου. Το μόνο που απαιτείται είναι η προεγγραφή για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Επίσης, θα ήταν προτιμότερο οι επισκέπτες να επικοινωνήσουν με το ζυθοποιείο πριν την επίσκεψη, ώστε να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Το πλήρες πρόγραμμα κάθε ζυθοποιείου βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών : www.ellinikienosizithiopoion.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα