Black Friday: 5 μυστικά για να προετοιμαστείτε

Black Friday: 5 μυστικά για να προετοιμαστείτε

5 tips από τους ειδικούς του shopping για να απολαύσετε στο έπακρο και αυτή την "Black Friday".

Με εξαίρεση όσους ζουν σε κάποιο… υποβρύχιο τα τελευταία χρόνια, όλοι μας έχουμε ακούσει για την περίφημη Black Friday (φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου), την ημέρα που οι προσφορές των καταστημάτων… ρίχνουν το Internet! Εάν δεν θέλετε να αφήσετε ανεκμετάλλευτη αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία, ιδού μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το laptop ή τα παπούτσια που πάντα θέλατε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Φτιάξτε λίστα (και ελέγξτε την!)

Πολύ βασική αρχή, αφού το να βγεις στην αγορά απλά και μόνο ψάχνοντας για ευκαιρίες, δεν είναι αρκετό. Μπορεί να βολεύει για βόλτα, αλλά εάν πραγματικά χρειάζεστε κάτι, τότε πρέπει να καταγράψετε τις ανάγκες σας. Φτιάξτε μία λίστα και φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής και λεπτομερής. Με συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά και με τις ισχύουσες τιμές. Βάλτε τα προϊόντα σε προτεραιότητα και… ξεχυθείτε!

2. Γραφτείτε στα newsletters (όλα όμως!)

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ενημερωθείτε και μάλιστα έγκαιρα. Πολλές φορές, θα δείτε τις προσφορές ακόμα και την προηγούμενη νύχτα ή πάνω στην αλλαγή της μέρας, οπότε θα έχετε τη δυνατότητα να τις «χτυπήσετε» άμεσα. Προτιμήστε τις online προσφορές εάν γνωρίζετε ακριβώς το προϊόν που χρειάζεστε. Στην περίπτωση των ρούχων, το ιδανικό είναι να τα έχετε προβάρει προκαταβολικά.

3. Μάθετε τι ισχύει με τις επιστροφές (ναι, γίνονται κανονικά!)

Το ότι αγοράσατε κάτι δεν σημαίνει ότι ήταν ακριβώς όπως το θέλατε ή ότι δεν αλλάξατε γνώμη. Θα πρέπει λοιπόν να μπορείτε να το αλλάξετε. Το ότι έχουμε Black Friday δεν αλλάζει κάτι, το δικαίωμα επιστροφής εξακολουθεί να υπάρχει (άλλωστε υπάρχουν και τα δώρα που αγοράζουμε για άλλους), ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε σε προσφορές από «ανοικτά» προϊόντα, δείγματα βιτρίνας κ.λπ.

4. Εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα ανταμοιβής (loyalty λέμε!)

Οι προσφορές μπορούν να συνδυαστούν με άλλα προγράμματα των αντίστοιχων εμπόρων, οπότε μην ξεχάσετε να εκμεταλλευτείτε την κάρτα μέλους ή το πρόγραμμα loyalty στο οποίο συμμετέχετε. Επίσης, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να «γεμίσετε» πόντους (ή να τους εξαργυρώσετε) από τα αντίστοιχα προγράμματα των τραπεζών.

Και μην ξεχνάτε ότι το Public, η εταιρεία που έφερε πρώτη τον θεσμό στην Ελλάδα το 2016, έχει ανακοινώσει και φέτος όπως κάθε χρόνο, ακριβώς τις ποσότητες που διαθέτει σε τιμές Black Friday. Για το 2019 σας περιμένουν: πάνω από 28000 smartphones, 6.000 laptops, 9.000 tablets, 14.000 wearables, 25.000 τηλεοράσεις, 80.000 gaming προϊόντα. Tα Public Black Friday Terra Trucks χωράνε συνολικά πάνω από 1.500.000 προϊόντα σε τιμές προσφοράς γιατί Black Friday σημαίνει Public.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα