Διόπτρα: Προσφέροντας χαμόγελα στους μικρούς μαθητές της Θεσσαλίας

Διαβάζεται σε 3'
Διόπτρα: Προσφέροντας χαμόγελα στους μικρούς μαθητές της Θεσσαλίας

Βιβλία για καλό σκοπό. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι εκδόσεις «Διόπτρα», οι οποίες αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας και να μοιράσουν χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ντάλιελ».

Βλέποντας τις εικόνες απόλυτής καταστροφής του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οικογένεια του εκδοτικού οίκου και ο ίδιος ο εκδότης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, αποφάσισαν να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. 

Έτσι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ενός χρηματικού ποσού, το οποίο προήλθε από τα έσοδα του eshop dioptra.gr για τρεις ολόκληρες ημέρες. Στόχος ήταν να δοθεί μια ανακούφιση σε όσους και όσες επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες. 

Η ανταπόκριση των φίλων της «Διόπτρα» ήταν τεράστια, καθώς το ποσό που συγκεντρώθηκε έφθασε τα 15.623 ευρώ. Σ’ αυτό, μάλιστα, ο εκδοτικός οίκος πρόσθεσε μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω, με αποτέλεσμα η συνολική βοήθεια να φθάσει στα 20.000 ευρώ, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στα βιβλία που αγοράστηκαν από το eshop.  

Έπειτα από μεγάλη έρευνα, με τα 20.000 ευρώ η «Διόπτρα» αποφάσισε να ενισχύσει τις υποδομές των σχολείων της περιοχής, αγοράζοντας σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αφού επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τον επιμερισμό των αναγκών, ο κ. Παπαδόπουλος ταξίδεψε προσωπικά στη Θεσσαλία και παρέδωσε τα 22 μηχανήματα.

 Πώς μοιράστηκαν οι Η/Υ

  • Γυμνάσιο Γιάννουλης (2 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Λύκειο Γιάννουλης (3 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ζαγοράς (3 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας (3 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Γυμνάσιο Μηλεών (2 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αργαλαστής (3 σταθεροί υπολογιστές)  
  • ΕΠΑΛ και Εργαστηριακό Κέντρο  Αργαλαστής (4 σταθεροί υπολογιστές)  
  • Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου (2 σταθεροί υπολογιστές)  

+300 βιβλία

Πέραν αυτών, ο εκδοτικός οίκος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη, συγκέντρωσε και παρέδωσε 300 νέα παιδικά βιβλία σε περισσότερα από 20 πλημμυροπαθή σχολεία στη Θεσσαλία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) στις περιοχές Αγριάς, Γλινού, Πατουλιάς, Παλαμά κ.α.  

Οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπροσώπους του Ιδρύματος Χατζηγάκη, στο χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2023 έως και τον Φεβρουάριο του 2024. 

Φυσικά, οι 22 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα 300 βιβλία αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της βοήθειας που χρήζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ολόκληρη η περιοχή εξακολουθεί να ανεβαίνει τον δικό της… Γολγοθά ακόμη και σήμερα, δηλαδή επτά μήνες μετά την καταστροφή.   

Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει η οικογένεια της «Διόπτρα» και το 2021, μετά τις πυρκαγιές της Εύβοιας. Κι αυτό δείχνει ότι η λύση στα ολοένα και πιο συχνά κλιματικά φαινόμενα έγκειται στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια του διπλανού μας, ώστε να μην φύγει ποτέ το χαμόγελο από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα