Ένας διατροφολόγος εξηγεί όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα θρεπτικά στοιχεία στο κοτόπουλο

Ένας διατροφολόγος εξηγεί όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα θρεπτικά στοιχεία στο κοτόπουλο

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου μάς εξηγεί γιατί το κοτόπουλο στέφεται ο «βασιλιάς» του ελληνικού τραπεζιού.

Νόστιμο, θρεπτικό, εύκολο στη διαχείριση και το μαγείρεμα αλλά και τόσο πολύπλευρο, το κοτόπουλο αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια σταθερή αξία στο ελληνικό τραπέζι. Αγαπημένο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες για όλη την οικογένεια, λαχταριστό κοκκινιστό κοτόπουλο κατσαρόλας αλλά και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο γκριλ για όσους προσέχουν περισσότερο, το κοτόπουλο είναι μια πρώτη ύλη που μπορεί να πάρει αμέτρητες μορφές και να συνοδεύσει ιδανικά τις πιο όμορφες στιγμές μας, ενώ παράλληλα προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας.

Ποια είναι όμως τα θρεπτικά στοιχεία του κοτόπουλου και τι ακριβώς προσφέρει στον οργανισμό μας; Πόσο συχνά πρέπει μια οικογένεια να καταναλώνει κοτόπουλο στη διατροφή της και ποια κοτόπουλα πρέπει να επιλέγουμε; Για να πάρουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα απευθυνθήκαμε στη Διατροφολόγο – Διαιτολόγο Δέσποινα Παπαδοπούλου η οποία μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κοτόπουλο αξίζει μια θέση στη διατροφή μας.

Τα θρεπτικά στοιχεία του κοτόπουλου

«Το κοτόπουλο ανήκει στην κατηγορία του άσπρου κρέατος και αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης που προσφέρει στον οργανισμό απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι μια τροφή πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα που το κατατάσσουν στα νούμερο ένα τρόφιμα για αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών και προβλήματα των αρθρώσεων.

Χαμηλό σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, είναι μια βασική πρωτεΐνη για όλες τις ηλικίες καθώς βοηθά την σωστή μυϊκή ανάπτυξη των παιδιών, την διατήρηση της καλής υγείας των ενηλίκων, την μυϊκή δόμηση και αποκατάσταση των αθλούμενων και την συντήρηση των μυών σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Επιπλέον, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των οστών αλλά και της όρασης λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α».

Και όταν όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία προέρχονται από ένα ελληνικό κοτόπουλο μοναδικής ποιότητας που συνδυάζει το ελαιόλαδο με το Σελήνιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, τότε μιλάμε για ένα κοτόπουλο που αποτελεί ιδανική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.

Γιατί να επιλέξουμε Ελαιοπουλάκι ®

Η διατροφή του κοτόπουλου είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητά του, γι’ αυτό και το Ελαιοπουλάκι®, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη, είναι ένα μοναδικό κοτόπουλο που εκτρέφεται σε ιδιόκτητες φάρμες στην Εύβοια με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο.

Χαμηλά σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά αλλά πλούσια σε Ω-9 απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς, όλα τα προϊόντα της σειράς Ελαιοπουλάκι® έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Σελήνιο και βιταμίνες Β3 και Β6.

«Ως γνωστό, το λάδι της ελιάς σε σχέση με άλλα σπορέλαια έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του Σεληνίου, με αποτέλεσμα να προσδίδει στο κρέας του κοτόπουλου αντιοξειδωτικές ιδιότητες», αναφέρει η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου. Πράγματι, πρόκειται για ένα ζουμερό κοτόπουλο, με πλούσια γεύση και χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα και τη σάρκα του, αποτέλεσμα του συνδυασμού του Ελαιολάδου με το καλαμπόκι στη διατροφή του κοτόπουλου.

Πόσο συχνά και σε τι ποσότητες μπορεί να καταναλώνει κοτόπουλο μια οικογένεια;

«Οι συστάσεις αναφέρουν 2-3 φορές την εβδομάδα κατανάλωση άπαχου κρέατος. Για να γίνει όμως πιο σαφής ο προσδιορισμός, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πλήρως τη διαδικασία εκτροφής που έχει ακολουθηθεί για τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε. Το Ελαιοπουλάκι® τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο, ενώ έχει κρέας πλούσιο σε Σελήνιο, κάτι που καθιστά το κοτόπουλο σημαντικό για όλη την οικογένεια».

Καταναλώνοντας μόλις 100g Ελαιοπουλάκι® μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Σεληνίου (Se) για τον οργανισμό μας και να συμβάλουμε στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, του θυρεοειδούς αδένα, στη προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρες, αλλά και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών. Το κοτόπουλο είναι αδιαμφισβήτητα μία τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή όλης της οικογένειας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα