Έξι στιγμές που απογειώνονται με λίγο τσίπουρο

Έξι στιγμές που απογειώνονται με λίγο τσίπουρο
UNSPLASH

Καλή παρέα, ευχάριστη διάθεση και μερικά ποτηράκια από το μοναδικό απόσταγμα των ελληνικών σταφυλιών - Ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο καθένας μας

Τώρα που σιγά – σιγά αφήνουμε πίσω τον χειμώνα, τώρα που ο καιρός «ανοίγει» και το καλοκαίρι μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, οι εικόνες από τη θάλασσα, την παραλία και κυρίως την ανεμελιά ευελπιστούμε ότι θα γίνουν ξανά η βασική μας καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα, η οποία απογειώνεται κάθε φορά που προσθέτουμε και λίγο… τσίπουρο στο ποτήρι μας.

UNSPLASH

Γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους, το τσίπουρο δεν είναι απλώς ένα «ακόμη ποτό». Το τσίπουρο είναι εμπειρία, είναι μυρωδιές, είναι συναίσθημα, είναι αναμνήσεις. Κυρίως όμορφες και γλυκές αναμνήσεις.

Κάθε γουλιά πυροδοτεί κάτι το ανεξήγητο, το οποίο κατακλύζει όλο μας το σώμα. Κάθε γουλιά σχηματίζει ακόμη μία εικόνα στο μυαλό μας. Για άλλους μπορεί να είναι το πρώτο τους φιλί ή ο πρώτος τους έρωτας και για κάποιους άλλους μια απίστευτη βραδιά γέλιου ή ένα οικογενειακό γλέντι.

Αυτό φυσικά, εξαρτάται κι από το τσίπουρο «Δεκαράκι». Με άλλες εμπειρίες μας κατακλύζει το εκρηκτικό «Μοσχάτο», με άλλες η αρχοντική «Μαλαγουζιά» και με άλλες ο αρμονικός «Ροδίτης Αλεπού». Το κάθε ένα προσδίδει μια ξεχωριστή και μοναδική αξία.

Όλα αυτά μπορούν να απογειωθούν, εφόσον διαθέτουμε και τα κατάλληλα συστατικά. Κι όταν αναφερόμαστε σε συστατικά, δεν μιλάμε για νόστιμα μεζεδάκια και γευστικά καλούδια.

UNSPLASH

Μιλάμε για ένα μεσημεριανό τραπέζι μαζί με την οικογένειά μας στο χωριό, πίνοντας τσίπουρο στην αυλή του σπιτιού και απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου.

Μιλάμε για μια από τις συνηθισμένες μαζώξεις στο σπίτι, όπου τελείως ξαφνικά έχουμε καλέσει όλη μας την παρέα, προκειμένου να συζητήσουμε, να γελάσουμε, να περάσουμε καλά. Τι καλύτερο, αν όλα αυτή η εμπειρία συνοδεύεται από ορισμένα ποτηράκια «Δεκαράκι Μαλαγουζιά».

UNSPLASH

Μιλάμε για μια ξέγνοιαστη βόλτα στη φύση, όπου θέλουμε να ρουφήξουμε καθαρό αέρα και να ανανεωθούμε, πίνοντας μαζί με την παρέα μας (γιατί όχι) ένα «Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού».

UNSPLASH

Μιλάμε για μια καλοκαιρινή συναυλία, με αγαπημένη μουσική και μπόλικο χορό, η οποία μπορεί να απογειωθεί αν έχουμε μαζί μας λίγο από το απόσταγμα του θεσσαλικού σταφυλιού.

Μιλάμε για μια στιγμή χαλάρωσης στον καναπέ του σπιτιού μας, όπου καθόμαστε μαζί με την οικογένειά μας, βλέπουμε τηλεόραση, τσιμπολογάμε και φυσικά, πίνουμε λίγο τσίπουρο «Δεκαράκι Μοσχάτο».

UNSPLASH

Μιλάμε για ένα απογευματινό μπάνιο στην παραλία, προκειμένου να δούμε τη δύση του ηλίου, έχοντας καρφωμένο το βλέμμα μας στο σημείο, όπου όλο το φως θα «χαθεί» μέσα στη θάλασσα.

UNSPLASH

Εμπειρίες, συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις, όμορφες εικόνες. Όλα αυτά συνθέτουν και απαρτίζουν το τσίπουρό μας. Τον ιδανικό καρπό του ελληνικού σταφυλιού, το οποίο συνδυάζει το Δεκαράκι με την παραδοσιακή αξία της απόσταξης και τη μοναδικότητα του μονοποικιλιακού χαρακτήρα.

Ό,τι ακριβώς πρέπει να έχουμε, κάθε φορά που θέλουμε να περάσουμε όμορφα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα