Η 25η ώρα είναι η πιο πολύτιμη ώρα μας

Η 25η ώρα είναι η πιο πολύτιμη ώρα μας
Η σημασία του χρόνου 123rf

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σου αν υπήρχε και 25η ώρα;

Βράδυ, λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα. Είναι αυτή η ώρα που ενώ θες τόσο πολύ να κοιμηθείς, χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου και δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις. Τι έκανες στη μέρα σου, τι δεν έκανες επειδή δεν πρόλαβες και επειδή πίστεψες ότι κάποια στιγμή θα βρεις τον χρόνο για να το κάνεις. Και τελικά, δεν τον βρήκες ποτέ. Και κάποια πράγματα, συνήθως αυτά που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία, πάνε πίσω.

Δεν είσαι ο μόνος. Κάπως έτσι είναι η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων εκεί έξω. Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις και δεκάδες άλλα πράγματα που – καλώς ή κακώς – “γεμίζουν” το 24ωρο σου. Πόσο τέλειο θα ήταν, λοιπόν, να υπάρχει μια έξτρα ώρα στο 24ωρο σου, η “25η ώρα” για να προλάβεις να κάνεις όσα “θυσιάζεις” καθημερινά; Μια βόλτα, ένας καφές με φίλους, ένα ρομαντικό δείπνο με τον/την σύντροφό σου, ένα απόγευμα με τα παιδιά σου, ένα χόμπι, γυμναστήριο ή οτιδήποτε άλλο θες.

Και αυτά που δεν κάνεις τις καθημερινές προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό στην πραγματικότητα; Η μία αναβολή φέρνει την άλλη και πάει λέγοντας. Γι’ αυτό και χρειάζεσαι τόσο αυτή την 25η ώρα.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ σκέψεις που έχουμε κάνει όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας, όταν υπάρχει πίεση και άγχος για να ανταπεξέλθουμε σε όλα. Είναι όμως και σκέψεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Βασισμένη σε αυτές τις σκέψεις που βασανίζουν τόσους ανθρώπους καθημερινά, η Siemens Οικιακές Συσκευές δημιουργεί την “25η ώρα” με το project “25th Hour”. 13 καθημερινοί άνθρωποι ανακαλύπτουν τη δική τους 25η ώρα και την αναλύουν μέσα σε 12 διαφορετικά videos. Κάπου μέσα σε αυτές τις ιστορίες θα δεις σίγουρα τον εαυτό σου. Με κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους θα ταυτιστείς και θα σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με αυτούς και αυτά που αγαπάς.

Μήπως αυτό το κίνητρο βρίσκεται στην ιστορία του σεφ Νίκου Σκαμνάκη που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε κουζίνα και αεροδρόμιο; Πάρε μια ιδέα.

“Φτιάξε” μόνος σου την 25η ώρα

Το κίνητρο το βρήκες. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βρεις και τον τρόπο που θα “φτιάξεις” μόνος σου την 25η ώρα. Σημαντική βοήθεια σε αυτό θα σου δώσει η Siemens Οικιακές Συσκευές και η εφαρμογή Home Connect που θα σε κάνουν να δεις με άλλο μάτι τις δουλειές του σπιτιού, αυτές που -κατά βάση- “τρώνε” πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου. Τα ψώνια, το μαγείρεμα, το πλύσιμο των ρούχων μπορούν να γίνουν τόσο γρήγορα που θα εξοικονομήσεις χρόνο για οτιδήποτε σε “γεμίζει”.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θες να μαγειρέψεις για σένα και την οικογένειά σου, σκέφτεσαι τι στην επιστροφή από τη δουλειά, όμως δεν ξέρεις αν έχεις όλα τα υλικά. Αντί να χάσεις χρόνο πηγαίνοντας πρώτα από το σπίτι για να τσεκάρεις αν χρειάζεσαι κάτι από το σούπερ μάρκετ, μπορείς να το τσεκάρεις και από το κινητό σου. Δύο κάμερες στο εσωτερικό του ψυγείου τραβούν φωτογραφίες κι εσύ τις βλέπεις στο κινητό σου.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις υπόλοιπες συσκευές που είναι απαραίτητες στην καθημερινότητά σου. Μπορείς να προθερμάνεις τον φούρνο ενώ κάνεις τα ψώνια σου για να ετοιμάσεις πιο γρήγορα το φαγητό. Και το καλύτερο: Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να γυρίσεις σπίτι επειδή σου “κόλλησε” ότι ίσως, μάλλον, πιθανότατα ξέχασες τον φούρνο αναμμένο. Το τσεκάρεις σε δευτερόλεπτα στην εφαρμογή και ησυχάζεις.

Παράλληλα, μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα πλύσης των ρούχων από τη smart συσκευή σου χωρίς να είσαι σπίτι ή πάνω από την οθόνη του πλυντηρίου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το στεγνωτήριο, αλλά και με το πλυντήριο πιάτων. Οι δουλειές του σπιτιού γίνονται ουσιαστικά από μόνες τους κι εσύ απολαμβάνεις τον χρόνο σου, χωρίς κανένα απολύτως άγχος. Κάνε έναν γρήγορο υπολογισμό και σκέψου πόσο χρόνο θα εξοικονομείς καθημερινά και πώς θα τον αξιοποιήσεις καλύτερα. Αφού το σκεφτείς, κάν’ το και πράξη και η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα