Κι όμως με τον καφέ που πίνεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά

Κι όμως με τον καφέ που πίνεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά

Πώς μια μικρή καθημερινή συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Η τελευταία φορά που δηλώσαμε με αποφασιστικότητα πως θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ίσως να ήταν στην παιδική μας ηλικία. Τότε που σχεδιάζαμε το αύριο και κάναμε όνειρα για τεράστιες αλλαγές, οι οποίες θα περνούσαν φυσικά από τα χέρια μας. Βέβαια, μεγαλώνοντας, αρχίσαμε να βλέπουμε την πραγματικότητα λίγο πιο κυνικά. Αυτός ο νέος κόσμος που ονειρευόμασταν κάποτε, ήταν δύσκολο να αλλάξει μόνο από ένα άτομο. Χρειαζόταν συλλογική προσπάθεια, από την πιο μεγάλη, μέχρι την πιο μικρή πράξη.

Ίσως κάποιοι διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου να απόρησαν. Να τον θεώρησαν κάπως ουτοπικό. Κι όμως, συνήθως οι μεγάλες αλλαγές, ξεκινάνε από μία πολύ μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Μια αλλαγή, που όσο περισσότεροι την υιοθετήσουμε, τόσο καλύτερο θα είναι το αύριο για εμάς, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Unsplash

Μια κούπα καφέ για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, λοιπόν, για να διεκδικήσεις ένα καλύτερο μέλλον, με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης και ρύπανση, ξεκίνα από τον καφέ σου. Ο καφές Nescafé χρόνια τώρα βρίσκεται κοντά στις πιο σημαντικές σου στιγμές. Στις συζητήσεις, στη δουλειά, στις διακοπές, στο σπίτι ή και έξω από αυτό.

Με τη νέα πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» που εγκαινίασε μάλιστα, θέλει να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων από τη θάλασσα, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Με την αγαπημένη συνήθεια του αγαπημένου καφέ Nescafé, που μας ξυπνάει, μας δίνει ενέργεια και μας συντροφεύει στις καθημερινές στιγμές της ζωής μας, μπορούμε πλέον να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους και πιο συγκεκριμένα την AEGEAN REBREATH που αναπτύσσει δράσεις πρόληψης ώστε τα πλαστικά απορρίμματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα, την ΕΝΑΛΕΙΑ που δραστηριοποιείται στη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και το STARAMAKI, μια ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί καλαμάκια από το ίδιο το φυσικό στέλεχος σιταριού, αντικαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης.

Unsplash

Η πρωτοβουλία του καφέ Nescafé

Πώς ενισχύουν τώρα αυτοί οι τρεις οργανισμοί την πρωτοβουλία του καφέ Nescafé; Με την συνεργασία του καφέ Nescafé και της Aegean Rebreath διεξάχθηκε έρευνα σε επαγγελματίες της εστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα, της οποίας τα συμπεράσματα θα κατατεθούν σε αρμόδιους φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση. Επιπλέον, τον Μάϊο έγινε εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/ φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στην Καλαμάτα, για τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων, ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα. Επίσης, τοποθετούνται πινακίδες ευαισθητοποίησης σε επιλεγμένα σημεία, σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς υλοποιείται περίφραξη αμμοθινικών συστημάτων, βοτανική σήμανση και χάραξη μονοπατιών.

Από την άλλη, με την Εναλεία συνεργάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Mediterranean Cleanup» για την απομάκρυνση πλαστικών απορριμμάτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο σε συνεργασία με αλιείς και την συμβολή 6 αλιευτικών σκαφών. Τέλος, o καφές Nescafé υποστηρίζει το Staramaki με την παροχή τεχνογνωσίας και εξοπλισμού, ενισχύοντας την παραγωγική του διαδικασία και παράλληλα την πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του πλαστικού καλαμακίου. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κιλκίς και δημιουργεί καλαμάκια από το στέλεχος του σιταριού, προσφέροντας μια λύση που δεν δημιουργεί πλαστικά απορρίμματα, φιλική προς το περιβάλλον.

Unsplash

Στόχος του καφέ Nescafé είναι ένα υγιές, ζωντανό και βιώσιμο περιβάλλον για όλους, με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης και περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης. Κι αυτό θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα και με τη δική μας συμβολή. Ξεκίνα με τον καφέ σου και απόλαυσε ένα καφέ Nescafé με επιλογές πιο φιλικές προς το περιβάλλον, όπως ένα ποτήρι πολλαπλών χρήσεων ή ένα Staramaki.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα