Νέοι γονείς: Πώς θα προετοιμάσετε κατάλληλα το σπίτι

Νέοι γονείς: Πώς θα προετοιμάσετε κατάλληλα το σπίτι

Οδηγός επιβίωσης για νέους γονείς. Συμβουλές και tips για το πώς να προετοιμάσετε κατάλληλα το σπίτι σας για το νέο μέλος.

Η άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα σοκ. Ευχάριστο μεν, αλλά μαζί του φέρνει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα του νέου γονιού. Από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σύνθετα.

Από τις ώρες ύπνου και ξεκούρασης που μειώνονται με το που γεννιέται το μωρό μέχρι όλες εκείνες τις απαραίτητες συσκευές για την βρεφική φροντίδα που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε την ύπαρξή τους, θα πρέπει όμως να μάθετε να ζείτε με αυτές.

Για να μην τρελαθείτε, σας δίνουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς πρέπει να είναι εξοπλισμένος ο χώρος σας για να είναι ασφαλής και λειτουργικός, αλλά και προτάσεις για τις συσκευές που δεν πρέπει να λείπουν με τίποτα από το σπίτι σας.

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η λίστα όσων θα πρέπει να προσέξετε είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που περνούν απαρατήρητες, ενώ έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια του μωρού σας, το οποίο όσο μεγαλώνει, θα προσπαθεί να εξερευνεί και τον χώρο.

Μερικά βασικά tips:

– Βάλτε μαλακά προστατευτικά στις γωνίες και τις ακμές των επίπλων για να μη χτυπάνε τα παιδιά.

– Συμμαζέψτε τα καλώδια, ενώστε τα με αυτοκόλλητες ταινίες και τοποθετήστε την κούνια του μωρού μακριά από κουρτίνα ή στόρια.

– Τοποθετήστε ειδικά προστατευτικά σε όλες τις πρίζες.

– Βάλτε ασφάλειες σε όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια.

– Όλα τα βαριά έπιπλα, οι τηλεοράσεις και οι βιβλιοθήκες θα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα

Εκτός από ασφαλές, το σπίτι θα πρέπει να είναι και λειτουργικό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πιθανότατα να πάρετε μερικές γενναίες αποφάσεις, όπως το να πείτε “αντίο” σε κάποια πράγματα ή έπιπλα που δεν χρειάζεστε πια, προκειμένου να δημιουργήσετε χώρους εύκολα προσβάσιμους για τα πράγματα του μωρού.

Εκτός από τα βασικά και αυτονόητα (κούνια, αλλαξιέρα, καρεκλάκι ταΐσματος κλπ) πιθανότατα θα χρειαστείτε νέα ντουλάπια και συρταριέρες για τα πράγματα του μικρού σας.

ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Όταν πια ο χώρος σας θα είναι έτοιμος για να υποδεχθεί το νέο μέλος και να το προστατεύσει όσο θα μεγαλώνει, δώστε προσοχή σε όλες εκείνες τις συσκευές που είναι απαραίτητες στην καθημερινότητα με το μωρό σας.

Τον πρώτο καιρό, όλα περιστρέφονται γύρω από το φαγητό του μωρού σας. Ένα θήλαστρο, καθώς και όλα τα αξεσουάρ φροντίδας του στήθους που διευκολύνουν τον θηλασμό βοηθούν όλες τις νέες μαμάδες που ξεκινούν αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Τι γίνεται όταν πρέπει να ζεστάνετε το γάλα του μωρού σας; Ο θερμαντήρας μπιμπερό της Philips Avent διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του μητρικού γάλακτος χάρη στην τεχνολογία ήπιας θέρμανσης. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας παρακολουθεί και ελέγχει τη θερμοκρασία του γάλακτος, εμποδίζοντας την υπερθέρμανση και τη δημιουργία καυτών σημείων για να είναι προστατευμένο το μωράκι σας.

Και για να είστε πανέτοιμοι για όταν το μωράκι σου πεινάσει ξανά, θα χρειαστείτε έναν καλό αποστειρωτή. Χάρη στο ρυθμιζόμενο μέγεθός του, ο αποστειρωτής 4-1 της Philips Avent καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην κουζίνα σας και σκοτώνει το 99,9% των μικροβίων. Το ενσωματωμένο καλάθι σας επιτρέπει να πλύνετε όλα τα μικρά εξαρτήματα, όπως θηλές και πιπίλες, στο πλυντήριοιο πιάτων, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα πιάτα σας.

Τέλος, η συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι είναι το βρεφικό μόνιτορ. Επειδή θες το μωρό σου να κοιμάται όμορφα κι ωραία στην κούνια του στο παιδικό δωμάτιο, αλλά παράλληλα να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, το βρεφικό μόνιτορ DECT της Philips Avent είναι αυτό που χρειάζεσαι. Προσφέρει ολοκληρωμένη άνεση και σιγουριά κάθε στιγμή, χάρη στην τεχνολογία DECT που προσφέρει πεντακάθαρο ήχο με μηδενικές παρεμβολές. Επιπλέον, διαθέτει χαλαρωτικά νανουρίσματα, φωτάκι νυκτός με πολύχρωμα σχέδια και αμφίδρομη ομιλία για να νιώθεις πάντα δίπλα στο μωρό σου.

Ακόμη και οι πιο “διαβασμένοι” γονείς είναι σίγουρο πως σε κάποια φάση θα πελαγώσουν. Θυμηθείτε ότι όλα αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα